miercuri, septembrie 27, 2023
Retete

Cea mai simplă și delicioasă rețetă de negresă! Aveți nevoie doar de câtva ingrediente pentru o negresă de nota zece

Rețetă de negresă. Această prăjitură este destul de cunoscută în România și, fără îndoială, îți poate face zilele mai bune. Are un gust demențial, care îți aduce aminte de copilărie, pentru că mama mea îmi gătea această prăjitură. Se potrivește de minune cu un ceai, cu o cafea sau cu o cană de lapte cald.

Rețeta este concepută pentru 30 de bucăți. Dacă vreți să obțineți o cantitate mai mare, atunci, trebuie doar să dublați ingredientele.

Rețetă de negresă. Toate ingredientele necesare:

  • 300 g de făină
  • 200 g de unt
  • 250 ml de lapte
  • 300 g de zahăr
  • 3 ouă
  • 3 linguri de cacao
  • 1 praf copt
  • 100 g de ciocolată topită

Cum poți găti o negresă chiar la tine acasă?

Primul pas pe care trebuie să-l facem este să punem o cratiță pe foc și să adăugăm în ea lapte, unt, cacao și zahăr. Lăsăm să se omogenizeze compoziția la un foc mic, timp de câteva minute. Mai apoi se dă deoparte și nu uităm să păstrăm câteva linguri pentru glazura.

După ce s-a răcit, adăugăm în cratiță gălbenușurile, praful de copt,  făina și amestecăm. De asemenea, trebuie să batem și albușurile, care se adăugă la compoziția finală.

Cea mai simplă și delicioasă rețetă de negresă! Aveți nevoie doar de câtva ingrediente pentru o negresă de nota zece

Iar acum, turnăm aluatul în tavă tapetată cu hârtie de copt și este necesar să se gătească la cuptor timp de 30 sau 40 de minute. Nu uitați că cuptorul să fie preîncălzit.

După ce s-a copt tot, mai lăsăm câteva minute ca să se răcorească. Mai apoi, este necesar să glazurăm prăjitura cu câteva linguri cu compoziția obținută de la început. Mai există și o altă variantă, puteți topi 100 g de ciocolată și să o amestecați cu două linguri de ulei.

De asemenea, putem decora negresa cu nucă de cocos sau alune. Iar acum este tipul să tăiem negresa pătrate sau poate chiar romburi. Mmm, ce bun e!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *