joi, noiembrie 30, 2023
Actualitate

Klaus Iohanis a anunțat când se redeschid școlile. Decizia luată în urma discuțiilor cu miniștrii

Când se redeschid școlile? Președintele României, Klaus Iohanis a anunțat când se vor reîntoarce elevii la școală. Acesta a menționat că majoritatea școlilor se vor deschide în data de 8 februarie. Decizia a fost luată în urma discuțiilor cu ministrul Educației, ministrul Sănătății și dr. Raed Arafat.

Pe 14 februarie, președintele a susținut un discurs la Palatul Cotroceni, în care a anunțat, la final, vestea mult așteptată de toți copiii și părinții din țară. Klaus Iohanis a avut discuții cu mai mulți miniștri, în care s-a ajuns la o decizie. Elevii vor veni fizic la școală pe 8 februarie 2021.

  „Începând semestrul 2, adică după vacanţa de o săptămână care urmează la începutul lui februarie, deci din 8 februarie, când începe semestrul 2, majoritatea şcolilor se vor redeschide, asta,   evident, în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum a avut evoluţia în ultimele săptămâni”, a declarat Klaus Iohannis. 

Când se redeschid școlile? Învățământul universitar

Președintele României, tot în acel discurs, a vorbit și despre învățământul universitar. A menționat că fiecare universitate va decide individual, dacă să revină studenții la cursurile fizice, sau nu.

Conform spuselor lui Klaus Iohanis, fiecare universitate este liberă să aleagă scenariul conform căruia vor continua cursurile. Sunt libere în analiza acestui subiect și decizia le aparține. 

  „Având în vedere că fiecare universitate are specificul ei, decizia va fi luată la nivelul fiecărei universităţi, având în vedere autonomia universitară”, a menționat preşedintele Klaus Iohannis.

Anunțul momentului despre școli! Când se redeschide toate școlile din România? Medicul Valeriu Gheorghiță vine cu informații exacte

Totuși, a fost declarat și faptul că pe 2 februarie 2021, va fi analizată situația epidemiologică în țară, înainte să înceapă școala. Aceasta se va face pentru a confirma data de 8 februarie ca ziua în care se vor duce elevii la școală. Și, totodată, pentru a calcula riscurile ce pot apărea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *