Ciorbă de perișoare. Rețeta care te va ajuta să obții repede cea mai gustoasă ciorbă. Secretul gospodinelor folosit de ani de zile
Ciorbă de perișoare. Fără îndoială această ciorbă este cea mai gustoasă și cunoscută din bucătăria românească. Gospodinele apelează la această mâncare foarte des și o gătesc cu mare drag. Vă prezint rețeta ușoară și rapidă, care o să vă ajute în orice situație.
În cazul în care vreți să obțineți o cantitate mai mare de ciorbă, trebuie doar să dublați sau să triplați ingredientele.
Ciorbă de perișoare. Toate ingredientele necesare pentru a găti perișoare:
- 700 g carne tocata
- 120 g orez
- 1 ceapă medie
- 1 lingură făină
- pătrunjel
- 2 ouă
- sare și piper negru
Ingrediente pentru prepararea ciorbei
- 8 costițe de porc
- 2 roșii
- 3 morcovi
- 1 ceapă
- 1 felie țelina
- 1 gulie
- pătrunjel
- 30 ml ulei
- 1 ardei mic verde
- 1 lămâie
- 1 lingura vegeta de casa
- sare după gust
Ciorbă de perișoare. Cum gătim rapid rețeta?
Primul pas este să curățăm toate zarzavaturile și să le dăm prin răzătoare mare. Mai apoi, se pun la călit cu un pic de ulei într-o oală încăpătoare. Peste 10 minute, adăugăm costițele de porc. Mai apoi se adaugă apă. După ce fierbe ciorba, trebuie să adăugăm sarea și vegetala.
Iar acum trebuie de mărunțit cu ajutorul cuțitului roșiile și ardeiul. Se pun și ele în ciorbă și se fierb cu capac timp de 45 de minute.
În timp ce se gătește ciorba, hai să facem perișoarele. Trebuie să dăm prin răzătoare mica ceapa și carnea . Iar pătrunjelul se taie mărunt. Mai apoi, amestecăm într-un bol încăpător toate ingredientele pentru perișoare, pe care le-am notat mai sus. După ce au fost amestecate, urmează să fie frământate.
Forma perișoarelor o facem cu mâinile neapărat ude și formăm perișoarele de dimensiunea unei nuci.
Prin urmare, când costița de porc este gata și au trecut cele 45 de minute, puneți perișoarele rând pe rând în ciorbă. Se lasă la fiert timp de 10 minute și veți observa că perișoarele urcă la suprafață. Mai apoi, adăugați sucul de lămâie și mai lăsați ciorba pe foc foarte mic încă 5 minute. Apoi opriți focul și puneți capacul.
Puteți servi ciorba de perișoare cu smântână și puțin pătrunjel tocat. Mmm, ce bun e!