Cum vor recupera elevii materia pierdută la școala? Ministrul educației propune 100 de lei pentru fiecare oră remediară făcută de profesorii
Cum vor recupera elevii materia pierdută la școala? Sorin Cîmpeanu, ministrul educație a declarat că vor exista ore în care elevii vor recupera materia pierdută de la școală. Profesorii singuri decid câte ore trebuie să facă în funcție de programa școlară.
Școlile pot să se deschidă începând cu 8 februarie, dar decizia finală se va lua pe 2 februarie, în funcție de cum va evalua virusul. Astfel, ministrul educație vine cu propuneri clare despre condițiile în care elevii vor recupera orele pierdute de la școală.
Cum vor recupera elevii materia pierdută la școala?
Sorin Cîmpeanu a explicat pentru digi24 că urmează o perioadă dificilă unde elevii, profesorii și părinții trebuie să devină mai serioși și să depună un mai mare efort. În multe școli este nevoie de o implicate mai accentuată și ministrul educație vine cu o soluție
„Avem nevoie de cooperarea fiecărui cadru didactic pentru a susține acele acte remediale pentru a recupera ce s-a pierdut în școala online. E nevoie de solidaritate între elevi, profesori și părinți mai mult ca oricând”, a spus Sorin Cîmpeanu.
Prin urmare, Sorin Cîmpeanu vine cu propunerea de a oferi 100 de lei pentru fiecare oră remediară făcută de profesor. Aceasta suma este maxima pentru un profesor cu peste 25 de ani de experiență în învățământul preuniversitar. Astfel, crede că profesorii vor fi motivați de acest tarif ca să își facă lucrul calitativ.
„Ministerul Educației trebuie să organizeze acest proces și să identifice sursele de finanțare pentru aceste acte remediale. Pentru a motiva cadrele didactice ne gândim la un cuantim atractiv și cuantumul pe care-l avem în vedere, propus de mine, nevalidat la nivelul ministerului, e de 100 lei pe oră la fiecare oră remedială. Acest tarif e maximul corespunzător unui profesor cu peste 25 ani vechime în învățământul preuniversitar. Cadrele mai tinere cu o experiență mai redusă în sistem mă aștept să fie motivate de această posibilitate de recompensare a eforturilor, care nu vor fi mici”, a remarcat Sorin Cîmpeanu.
De asemenea, ministrul educație a mai adăugat că din toamnă vor fi maxim 24-26 de copii într-o sală de curs. Este convins că numărul redus de copii atenția lor este mai puternică și înțeleg mai bine materia predată de profesor.