joi, noiembrie 30, 2023
Lifestyle

Zeama de varză murată. Ce poți trata cu această moare? Medicii spun că este o explozie de sănătate

Zeama de varză murată are o mulțime de beneficii. Iar românii, chiar dacă o consumă foarte des, nu știu de beneficiile reale a zemii de varză murată. Specialiștii au venit cu o listă de proprietăți care pot influența pozitiv, starea de sănătate a omului.

Citiți și: Beneficiile verzei murate. Un bun antioxidant natural ce previne apariția cancerului

Vitamine și minerale

Zeama de varză murată, mai este cunoscută sub termenul de moare. Este unicul produs vegetal, ce conține vitamina B12. Aceasta ajută la menținerea frumuseții corporale, încetinind procesul de îmbătrânire. De asemenea, toate vitaminele și substanțele minerale care le conține, îmbunătățește memoria și întărește sistemul nervos.

Zeama de varză murată. Te salvează când ai mahmureală

O altă proprietate a zemii de varză murată constă în faptul că te scapă de mahmureală. Un pahar de moare îți poate ajuta organismul să-și revină după un weekend plin de distracție și alcool. Durerile de cap și senzația de vomă vor dispărea, și te vei simți cu mult mai bine.

Te ajută să scapi de diaree

Medicii recomandă persoanelor care suferă de boli intestinale, și trec prin această situație dificilă să consume următoarea rețetă. 2 linguri de sare grunjoasă amestecată în 250 ml de zeamă de varză. Acest amestec trebuie de băut dimineața pe nemâncate, zilnic, timp de 6 luni.Zeama de varză murată. Tratează gastrita

De asemenea, zeama de varză, poate fi consumată de persoanele care suferă de gastrită. Medicii spun că trebuie să consumăm moare încălzită, zilnic, înainte de mesele principale. Se va începe cu 100 ml pe zi, și se va crește doza, până ajunge la 2 pahare pe zi.

Hernie de disc

O modalitate de a trata hernia de disc este să aplici un compres cu zeamă de varză. O fâșie de tifon se împăturește și se îmbibă cu moare. Se aplică pe locul cu problemă, iar deasupra se așază o felie de cartof crud. Trebuie de apăsat un pic, și de pansat. Acest compres se ține 3 ore pe zi, iar tratamentul poate dura până la 3 luni. Această modalitate vine de la strămoșii noștri, care o foloseau pentru a trata hernia de disc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *