joi, noiembrie 30, 2023
Actualitate

(VIDEO) Efectele brexitului în Marea Britanie. Rafturile supermarketurilor au rămas goale. Nu se mai găsesc fructe și legume

Efectele brexitului în Marea Britanie. Au trecut doar două săptămâni, dar în Marea Britanie deja se simt efectele brexitului. Acestea se manifestă în special în supermarketuri, unde a apărut problema lipsurilor în aprovizionare. În special, deficitul de alimente se observă în raioanele de fructe și legume., întrucât acestea se importau.

Existau teorii că această situația ar putea apărea, încă înainte de producerea efectivă a Brexitului. Oricât s-ar fi încercat de făcut rezerve, având stocul plin, unele alimente nu pot rezista prea mult. Astfel, se pare că termenul lor de valabilitate a expirat.

Efectele brexitului în Marea Britanie

Șoferii de camioane care transportă marfă în Regatul Unit, sunt nevoiți să aștepte zile în șir pentru a avea toate actele în regulă. De altfel, aceștia nu pot introduce bunuri din țările UE, în Marea Britanie. Modificările care au apărut în sistemul vamal, riscă să lase toate rafturile goale din supermarketuri. Au apărut și imagini pe rețea în care se vede că zona unde trebuiau să fie fructele și legumele, este goală.

„Nu-i bine deloc. Situația asta pentru mine înseamnă prea multă hârțogăraie, prea multă așteptare, tot timpul trebuie să aștepți”, spune un șofer polonez de camion, citat într-un reportaj Euronews.

Este probabilitatea că unele companii de transport, pur și simplu, o să refuze livrarea de mărfuri în Regatul Unit. Deja au apărut avertizări din partea lor. Preferă să refuze, decât să se ocupe de toată birocrația și să stea blocați la vamă. Unii șoferi primesc salariul în funcție de câți kilometri au parcurs. Iar dacă stau blocați la vamă, nu câștigă nimic. De altfel, ei vor prefera curse în interiorul UE, refuzându-le pe cele spre Marea Britanie.

(VIDEO) Efectele brexitului în Marea Britanie. Rafturile supermarketurilor au rămas goale. Nu se mai găsesc fructe și legume

În Irlanda de Nord situație este și mai dificilă din punct de vedere a bunurilor livrate. Însă au frontieră terestră cu Republica Irlanda, ce le va permite importul mărfurilor prin acest intermediu. Republica Irlanda deja a intensificat serviciile de feribot pentru camioanele din Europa, care până acum veneau prin Regatul Unit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *