joi, septembrie 28, 2023
Retete

Zacuscă de fasole. Rețeta demențială și rapidă. Este cea mai bună mâncare făcută cu dragoste

Zacuscă de fasole. În acest articol vă prezint o rețetă simplă pe care bunica mea o făcea în copilărie. Acum știu și eu să gătesc zacusca de fasole și sunt mândră de rezultatul obținut la final. Dacă vreți să faceți și voi această rețetă, atunci haideți să vă arăt care sunt ingredientele necesare și cum puteți obține cea mai bună mâncare făcut cu dragoste.

Am notat mai jos ingredientele de care o să aveți nevoie pentru zacusca de fasole. În cazul în care vreți să obțineți o cantitate mai mare, trebuie doar să dublați sau să triplați ingredientele.

Toate ingrediente pentru această rețetă

  • 2 kg fasole
  • 3,5 kg morcov
  • 4 kg ceapă
  • 4 kg gogoșari sau ardei
  • 2 l bulion
  • 2 l ulei
  • două frunze de dafin
  • sare și piper negru

Haideți să gătim cea mai bună zacuscă de fasole

Pentru început trebuie să punem fasolea în apă ca să se înmoaie și după o fierbem până este gata. Dacă nu vreți să pierdeți mult timp, atunci, puteți găsi în magazine sau într-un hipermarket fasole deja gătite.

Zacusca de fasole. Rețeta demențială și rapidă. Este cea mai bună mâncare făcută cu dragoste

Următorul pas este să dăm prin răzătoare ceapa și morcovul. Iar gogoșarii trebuie tăiați și dați prin mașina de tocat. Dacă nu aveți mult timp la dispoziție, atunci, pur și simplu, tăiați mărunt gogoșarii.

Acum avem nevoie de o cratiță mare, în care turnăm ulei și îl lăsăm să se încingă. Mai apoi, punem ceapa, care trebuie să se rumenească puțin și peste ea adăugăm gogoșarii și morcovul. Amestecăm foarte bine ingredientele și trebuie să fiarbă 20 sau 30 de minute. Periodic mai amestecați ca să nu se prindă.

În cazul în care vreți să mâncați fasolea așa cum sunt, atunci, adăugați-le în cratiță să se gătească. Dacă nu, puteți să le dați prin mașina de tocat. Mai turnați bulionul și nu uitați de sare, piper negru și frunze de dafin. Toate ingredientele trebuie să se gătească la un foc mic timp de 20 sau 30 de minute.

Ultimul pas este să turnăm în borcane zacusca, să le sigilăm și să fiarbă la bain-marie aproximativ 2 ore. Zacusca de fasole este gata și așteaptă să fie mâncată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *