sâmbătă, septembrie 23, 2023
Actualitate

Modalitatea prin care WhatsApp încearcă să oprească utilizatorii să migreze la alte messenger-uri

WhatsApp încearcă să oprească utilizatorii să migreze. În ultimele zile, utilizatorii messenger-ului WhatsApp continuă să migreze pe alte platforme. Cele mai preferate sunt Telegram și Signal. Această acțiune i-a deranjat pe cei de la Facebook (WhatsApp aparține companiei Facebook) și au decis să-și apere produsul. Au început a tipări chiar și în ziare și reviste.

De puțin timp, WhatsApp a decis să-și schimbe politica de confidențialitate. Prin urmare, toate datele utilizatorilor, inclusiv a mesajele, vor fi împărtășite între cele trei aplicații a familiei Facebook (Facebook, Instagram, WhatsApp). Din acest motiv, oamenii s-au nemulțumit și au început să-și caute alternative. WhatsApp-ului nu i-a plăcut faptul că lumea pleacă, și prin mai multe mijloace încearcă să-i convingă să rămână.

WhatsApp încearcă să oprească utilizatorii

Convingerea a început prin mesaje în rețele sociale a companiei, care încercau să arate câtă intimitate oferă WhatsApp. Însă, utilizatorii au continuat să plece de la ei. Astfel, au început să publice aceleași mesaje în ziare și reviste. Aceasta se întâmplă deja în India. Compania a cumpărat reclamă pe întreaga pagină de ziar, prin intermediul căreia încearcă să aducă la cunoștință aceleași mesaje care erau publicate în rețelele de socializare.

Tipărirea ziarelor cu reclama aceasta a început în India, pentru că aceasta este piața principală a WhatsApp. Acolo are loc cea mai mare prelucrare a datelor. Prin urmare, datele generate de utilizator, ce țin de shopping și plăți, vor ajunge la Facebook. Iar apoi, va fi folosită pentru a ne oferi publicitate personalizată.

Cu puțin timp în urmă, WhatsApp a anunțat că noile politici de confidențialitate vor fi aplicate din 15 mai, nu din 8 februarie cum era planificat anterior. Între timp, utilizatorii în masă migrează. Cele mai preferate aplicații de chat fiind Telegram și Signal.

Telegram a înregistrat și peste 25 de milioane de utilizatori noi pe zi. Iar Signal chiar a avut o problemă tehnică din cauza fluxului mare de utilizatori noi. Dar problemele rapid au fost remediate, așa că se poate înregistra deja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *