joi, noiembrie 30, 2023
Actualitate

Anunț pentru toți românii! Certificatele de vaccinare anti-COVID ar putea deveni obligatorii pentru călătorii

Certificatele de vaccinare anti-COVID. În UE au început discuțiile privind faptul persoanelor care se vaccinează să poată călători liber. Astfel, cei care s-au imunizat vor avea libertate de mișcare mai mare în vara ce urmează față de restul populației.

Certificatele de vaccinare anti-COVID

Părerile s-au împărțit ce privește acest subiect. Ministrul de externe al Greciei, Kyriakos Mitsotakis, acum câteva zile a venit cu propunerea de a crea un certificat de vaccinare. Cu ajutorul lui, oamenii vor putea călători fără restricții și fără carantină la sosire în anumite țări. Astfel, călătoriile transfrontaliere vor fi reluate într-un regim obișnuit și va fi stimulată creșterea turismului.

La polul opus, vicepreședintele Comisiei Europene, Maros Sefcovic, a spus că este important de menționat că vaccinarea este voluntară. Astfel, persoanele nu trebuie să fie impuse de a administra vaccinul. Prin urmare, cei care nu s-au imunizat, nu ar trebui să aibă restricții la călătorii, fapt care ar însemna limitarea drepturilor.

Anunț pentru toți românii! Certificatele de vaccinare anti-COVID ar putea deveni obligatorii pentru călătorii

Oricum, vaccinarea ar putea deveni o condiție pentru intrarea în unele state. Ar putea să se utilizeze aceeași practică ca și cu testele Covid.

„Vor exista diferite opțiuni pentru modul în care ne ocupăm de călătorie, s-ar putea adăuga posibilitatea certificatului electronic de vaccinare”, a declarat președintele Comisiei Europene.

Transmiterea virusului de către persoanele vaccinate

Deocamdată se fac teste și încă nu este clar stabilit dacă persoanele vaccinate pot transmite virusul altor persoane.

Uniunea Europeană lucrează pentru a se asigura că datele privind vaccinarea să poată fi colectate electronic într-o formă comună. Datele vor începe să fie colectate săptămâna aceasta. Ele vor consta din cantitatea de vaccinuri livrate și vaccinările pe țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *