sâmbătă, septembrie 23, 2023
Lifestyle

Alimentele minune care previn apariția cancerului și bolilor cardiovasculare. Sunt considerate cele mai benefice pentru organismul uman

Alimentele care previn apariția cancerului. Ați analizat vreodată alimente pe care le consumați zilnic? Din ce categorie ele fac parte, din alimentele care au un gust demențial sau din cele care au efecte benefice asupra organismului? Dacă răspundeți cu varianta a doua, aveți doar de câștigat, pentru că de obicei alimentele sănătoase au și gust extraordinar. 

Sfecla roșie

Suntem obișnuiți să mâncăm sfecla roșie doar în tot felul de mâncăruri și în formă gătită. Dar cele mai multe vitamine și substanțe benefice, sfecla o are când e crudă. Ea ajută la menținerea și curățarea ficatului, previne boli cardiovasculare și cancerul. Iar ca un bonus, ne oferă o dispoziție bună, datorită serotoninei. O puteți combina cu alte alimente dacă vă este greu să vă împrieteniți cu gustul ei. Puteți face o salată sau să faceți suc din ea, amestecându-l cu suc de mere sau morcov.

Alimentele care previn apariția cancerului. Avocado

Deși este un fruct ce nu este pe placul tuturor, aduce o mulțime de beneficii medicale organismului nostru. Are un gust specific, că nici nu ai spune că e fruct. Din acest motiv se combină ideal cu alte legume, dar se poate de mâncat și separat.  Acest fruct ne ajută să prevenim mai multe tipuri de cancer: oral, la prostată și la sâni. Este benefic și pentru ochi, fiindcă conține mai multă luteină decât alte alimente, și nu permite să se dezvolte cataracta sau degenerarea maculară.

Usturoi

Usturoiul este un remediu popular împotriva bacteriilor, ciupercilor și virușilor. Chiar dacă are un miros înțepător, are și miros de sănătate. Un studiu realizat în China, demonstrează că protejează împotriva cancerului la stomac. Usturoiul mai are proprietăți antiinflamatoare și de detoxifiere. Ceea ce curăță organismul nostru, însemnând că reduce cauzele apariției a diferitor boli.Alimentele care previn apariția cancerului. Nucile

Este o gustare ideală zilnică, dar și atunci când ținem o dietă. Nucile împiedică dezvoltarea bolilor cardiovasculare, accelerează creierul și îți permite să ai o siluetă de invidiat (desigur, dacă nu exagerăm cu ele). Specialiștii au analizat un grup de persoane care consumau zilnic nuci și conform analizelor, participanții au devenit mai puțin predispuși la cancer de prostată și sâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *