marți, decembrie 5, 2023
Lifestyle

Impactul cafelei fără cofeină pentru organism. Renumitul nutriționist Gianluca Mech mărturisește dacă este bine să o consumăm

Impactul cafelei fără cofeină pentru organism. Cafeaua are un gust extraordinar și unic, ce nu poate fi înlocuit cu nimic. Însă, există oameni care, la fel, vor să se bucure de această băutură, dar fără a consuma cofeină. Ei bine, soluția este cafeaua decofeinizată. Și multor persoane îi apare întrebarea, dacă e bine pentru sănătate să o consumăm sau nu și ce efecte are asupra organismului? Astfel, nutriționistul Gianluca Mech a explicat totul despre cafeaua fără cofeină.

Procesul de decofeinizare

Este bine cunoscut de toată lumea că vestita cafea fără cofeină are un gust similar cu cea normală, însă cu un procent foarte mic de cofeină. Însă nu toți cunosc procesul de decofeinizare.

Unul dintre cei mai vestiți nutriționiști, Gianluca Mech a explicat procesul prin care trec boabele de cafea pentru a se elimina cofeina. Acestea sunt spălate în solvenți organici sau în dioxid de carbon, până cofeina practic este înlăturată total.

”Cafeaua decofeinizată apare atunci când, din boabele de cafea, s-a eliminat cel puţin 97% din cantitatea de cofeină. Există mai multe moduri prin care se poate face acest lucru. Cele mai multe metode se realizează pe bază de apă, solvenţi organici sau dioxid de carbon.” a declarat nutriționistul italian Gianluca Mech.Impactul cafelei fără cofeină. Beneficiile ei

Nutriționistul italian a mai vorbit despre beneficiile pe care le poate oferi această băutură. A declarat că este o sursă bogată de antioxidanți pentru organismul nostru. Mai exact, cafeaua decofeinizată are proprietatea de a preveni unele afecțiuni grave, cum ar fi: cancerul, diabetul și în special problemele cu inima. 

”Antioxidanţii sunt foarte eficienţi în neutralizarea compuşilor reactivi numiţi radicali liberi. Acest lucru reduce daunele oxidative şi poate ajuta la prevenirea unor afecţiuni precum bolile de inimă, cancerul şi diabetul de tip 2.”

Cafeaua fără cofeină conține cantități mici de nutrienți și o sumedenie de vitamine. O singură ceașcă de astfel de cafea, vă asigură pe parcursul a întregii zile cu vitamina B12.  Doza de potasiu și magneziu fiind asigurată cu 4,8%, respectiv 2,4%.

Totuși, trebuie de menționat că persoanele care preferă cafeaua decofeinizată trebuie să cunoască că această nu este în totalitate fără cofeină. Are în jur de 2-3% din cantitatea inițială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *