joi, noiembrie 30, 2023
Tehnologie

Apple a creat un nou tip de Face ID. E cu mult mai sigur decât cel actual

Nou tip de Face ID. Cu puțin timp în urmă, Apple au patentat o nouă funcție pentru dispozitivele lor. Aceasta are tangențe cu autentificarea biometrică a utilizatorilor, folosind tehnologia Face ID. În patent este amănunțit descrisă tehnologia de recunoaștere facială de generația următoare. Va fi folosită o hartă termică a feței pentru a autentifica utilizatorul.

Citește și: În martie Apple va prezenta iPad mini 6. Ce design și specificații tehnice va avea?

Pentru momentul actual, majoritatea smartphone-urilor utilizează autentificarea biometrică a feței sau amprentelor digitale. Cei de la Apple de mult timp deja utilizează tehnologia Face ID pentru a identifica utilizatorul. Însă, uneori dă greși, pentru că gemenii pot debloca telefonul, chiar dacă nu le aparține. Se întâmplă aceasta, pentru că trăsăturile faciale sunt asemănătoare cu cele ale proprietarului. Versiunea următoare a acestei tehnologii va fi cu mult mai greu de depășit.

Nou tip de Face ID. Ce problemă apare?

O problemă mare ce o are recunoașterea facială termică este faptul că orice obiect alături de față poate duce în eroare sistemul. Astfel, o pereche de ochelari, masca sau chiar și părul, pot crea un obstacol.

Apple a creat un nou tip de Face ID. E cu mult mai sigur decât cel actual

În patent este descris faptul că autentificarea facială se va face cu ajutorul căldurii emanate de față. Acest lucru, înseamnă că pe viitor va fi utilizată o ”semnătură” termică facială unică pentru fiecare om pe pământ. Fapt care va permite Apple să continue implementarea Face ID în următoarele device-uri. Pentru că pe fundalul pandemiei, recunoașterea facială a devenit mai puțin practică. Fiecare om poartă mască, iar pentru a debloca telefonul sau a efectua o plată cu Apple Pay trebuie de dat jos masca sau de introdus parola.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *