joi, septembrie 28, 2023
Lifestyle

Beneficiile necunoscute a ceaiului de tei. Cum se prepară corect această băutură caldă?

Beneficiile ceaiului de tei. Infuzia de flori de tei are mai multe beneficii. Anume din acest motiv este preferată de un număr semnificativ de oameni. Efectele ei de a reduce stresul, oboseala și tratarea insomniei este apreciat mult. Astfel, mai jos veți găsi mai multe beneficii pe care le oferă ceaiul din flori de tei.

Vă poate interesa și Beneficiile ceaiului negru sau Beneficiile ceaiului de mușețel.

Beneficiile ceaiului de tei. Analgezic și antioxidant

Infuzia din flori de tei,  ajută în cazuri de răceală sau gripă. Aceasta favorizează transpirația, astfel, eliminând toxinele din corp. Se recomandă pentru combaterea durerilor de cap, febrei și a presiunii la nivelul sinusurilor.

Bun pentru înfrumusețare

Compresele cu ceai de tei contribuie la cicatrizarea rănilor mai rapid. Pot, de asemenea, să înlăture urmele lăsate de acnee sau eczeme. Pentru a favoriza și grăbi creșterea părului, specialiștii recomandă clătirea lui cu ceai de tei. În plus, de masat rădăcinile firelor de păr. Aceste proceduri trebuie de întreprins de două ori pe săptămână.

Antiinflamator

Florile de tei conțin polizaharide, din acest motiv reduc inflamațiile căilor respiratorii. Nu trebuie de exagerat cu ceaiul din aceste flori. Se recomandă maxim 3 căni pe zi.Beneficiile ceaiului de tei. Luptă cu insomnia

Datorită efectului sedativ pe care îl are ceaiul de tei, te poate scăpa de insomnie. Doar o cană sau maxim două înainte de culcare, te vor ajuta să adormi mai repede și să ai un somn calitativ. Este important de menționat că mai mult de 3 căni de ceai de tei vor acționa ca un energizant pentru sistemul nervos, astfel, având efectul opus.

Când se recoltează și cum se prepară

Florile de tei se recomandă de recoltat odată ce aproximativ trei sferturi din flori s-au deschis. Trebuie lăsate la uscat, într-un strat subțire și la un loc răcoros.

Se prepară foarte simplu. Trebuie doar de adăugat o linguriță de flori (fără frunze) la o cană cu apă fiartă. Se recomandă de consumat mai mult seara, pentru a calma organismul după o zi stresată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *