miercuri, septembrie 27, 2023
Actualitate

Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunță că școlile se pot redeschide! Când vor putea pleca elevii la școală în România?

Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunță că școlile se pot redeschide! OMS a venit cu un anunț neașteptat în aceste zile. Conform informațiilor școlile se pot redeschide. OMS a prezentat mai multe date științifice de anul trecut și a venit cu o decizie clară.

Conform raportului săptămânal prezentat de această organizație concluzia principal este că școlile nu au fost un factor care a dus la răspândirea rapidă a virusului. OMS anunță că doar în câteva școli au fost depistate focare serioase de covid-19, da și atunci din cauza nerespectării măsurilor de prevenire a transmiterii bolii, confrom capital.ro.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunță că școlile se pot redeschide

Cu toate că este o veste așteptată de mulți oamenii. În România se pot redeschide școlile pe data de 8 februarie, dar mai sunt necesare verificarea mai multor date. Astfel, mai aproape de finalul lunii ianuarie vom ști sigur dacă profesorii se duc la școală și elevii vor învăța fizic în clasă.

Vlad Voiculescu a declarant că școlile ar trebui redeschise în București, chiar și în cazul în care nu sunt suficiente teste pentru COVID-19. Părerea oamenilor este împărțită, unii cred că este foarte important acest pas, alții cred că elevii se vor duce la școală doar după a doua etapă de vaccinare.

„În Capitală da, cred că în momentul acesta putem să ne gândim la scenariul acesta. (…) Astăzi, în București au fost făcute 1.366 de teste antigen, iar PCR nu le am aici. (…) E ridicol de puțin, știm că este răspândit, nu cred că este sub 3 la mie în acest moment.”

Cum vor recupera elevii materia pierdută la școala? Ministrul educației propune 100 de lei pentru fiecare oră remediară făcută de profesorii

Mai adaugă că autoritățile au nevoie de o strategie clară și bine pusă la punct când vor redeschide școlile. Astfel, în cazul în care un singur elev este testat pozitiv trebuie toată clasa să treacă prin acest test. Deci, sunt o mulțime de responsabilități de care trebuie să se ocupe conducerea școlii și structurile din subordinea Ministerului Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *