joi, noiembrie 30, 2023
Lifestyle

Beneficiile stafidelor. 8 motive de a le consuma. Nimeni nu știa că pot îmbunătăți calitatea părului

Beneficiile stafidelor. Pe lângă gustul lor extraordinar, aceste fructe au o mulțime de beneficii. Sunt bune pentru menținerea sănătății și a unei dispoziții bune. Stafidele sunt struguri uscați la soare în încăperi speciale, care se folosesc cel mai des pentru prepararea deserturilor în toată lumea.

Beneficiile stafidelor. Ajută la prevenirea cancerului

Stafidele au o cantitate ridicată de catechine. Acești compuși organici se mai cunosc sub numele de antioxidanți polifenolici. Ei permit corpului să scape de radicalii liberi, astfel, îmbunătățind organele și celulele.

Beneficiile stafidelor. Diabet

Stafidele ajută la absorbția zahărului din sânge și scade nivelul de insulină în sânge. Acest lucru permite reglarea leptinei și ghrelinului.

Constipație

Aceste fructe conțin o cantitate ridicată de fibre insolubile, ce ajută în caz de constipație. Ele se umflă în organism și permite alimentelor să se miște în tractul intestinal. Sunt un aliment bun pentru normalizarea scaunelor.Hipertensiune arterială

Datorită nivelului ridicat de potasiu pe care le conțin stafidele, acestea reduc tensiunea arterială și hipertensiunea. Astfel, păstrează într-o stare bună vasele sanguine, dar și reduc rigiditatea lor.

Probleme sexuale

Conținutul de arginină din aceste fructe, stimulează excitația. Din acest motiv, consumul lor ajută la tratarea disfuncțiilor erctile și măresc șansele de a concepe un copil. Consumul regulat al stafidelor, va mări numărul de spermatozoizi activi la bărbat.Beneficiile stafidelor. Creșterea în greutate

Mulți sportivi și culturiști consumă stafide pentru a crește în greutate, dar fără a adăuga grăsime. Ele conțin o cantitate sporită de glucoză și fructoză, ceea ce înseamnă că primit să câștigi în greutate într-un mod sănătos.

Îmbunătățește calitatea părului

Pentru menținerea unui păr frumos, trebuie să ai o cantitate suficientă de fier în sânge. Fierul, dar și vitamina C, se poate dobândi prin consumul de stafide. Întrucât ele stimulează foliculii piloși, părul tău va deveni strălucitor și mai atrăgător.

Infecțiile virale

Datorită substanțelor antioxidante ce le conțin stafidele, corpul nostru, consumându-le, poate lupta mai ușor cu febra, infecții bacteriene, dar și virale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *