joi, septembrie 28, 2023
Actualitate

Creşterea pensiilor în funcţie de inflaţie. Pensionarii trag un semnal de alarmă. Decizia ce va duce bătrânii sub pragul sărăciei

Creşterea pensiilor în funcţie de inflaţie. Federaţia Naţională „Unirea” a Pensionarilor din România exclamă către ministrul Muncii, Raluca Turcan. Creșterea pensiilor în funcție de inflanție va aduce fiecare pensionar sub parcul sărăciei. Acest lucru este dezastruos pentru fiecare bătrân, deoarece preţurile la medicamente, alimente şi utilităţi sunt în creştere de 10 – 20%.

Federaţia Naţională „Unirea” a Pensionarilor încearcă să scoată în evidență greșeala pe care o fac autoritățile. Decizia de a crește pensiile în funcție de inflație va ruina viața pensionarilor. Mai mult, medicamentele, utilitățile și alimentele au o creștere vertiginoasă, conform informațiilor prezentate de AGERPRES.

„Referitor la punctul 4 din documentul Federaţiilor de pensionari ce vi s-a prezentat azi. „Stabilirea urgentă de măsuri pentru recuperarea sumelor din contribuţiile de asigurări sociale plătite de salariaţi şi nevirate de angajatori (9 miliarde de lei în 2020)”.

”Vă supunem atenţiei contul de execuţie al veniturilor asigurărilor sociale de stat pe 9 luni 2020. Din care rezultă că din 72,2 miliarde de lei contribuţii reţinute de către angajatori de la angajaţi. S-au transmis în bugetul de asigurări sociale numai 59,9 miliarde de lei” se scrie în document.Creşterea pensiilor în funcţie de inflaţie

Prin urmare, nivelul veniturilor a fost diminuat cu 2,5 miliarde de lei fără nici un motiv chiar de la începutul anului 2020, prin micşorarea contribuţiei part-time, de către guvern. În document mai este menționat și următoarele:

„De asemenea, şi munca la negru are o influenţă negativă majoră în buget. În afară de aceasta, din totalul contribuţiilor încasate. 6,7 miliarde de lei au fost transferate pentru pensiile administrate privat de către cei 7 administratori, fără ca aceasta să fie o prioritate. Pentru echilibrarea acestor minusuri din venituri, a fost necesară o subvenţie de la bugetul de stat de 9,5 miliarde de lei”, se arată în adresă.

Federaţia Naţională „Unirea” a Pensionarilor din România mai adaugă că țările precum Polonia și Ungaria dețin pensii duble decât în România și au renunțat la acest sistem. Este foarte important ca guvernul să reverifice unele date, pentru că foarte multe țări au renunțat la un astfel de sistem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *