marți, decembrie 5, 2023
Retete

Papanaşi la cuptor. Cel mai sănătos și gustos desert. Această rețetă de papanași este chiar mai bună decât cea clasică

Papanaşi la cuptor. În cazul în care nu vă plac papanașii clasici sau nu vreți să adăugați în kilograme, atunci această variantă este perfecta pentru voi. Aveți nevoie doar de câtva ingredient și de câteva minute la dispoziție. Se gătesc mai rapid și mai ușor decât cei clasici.

În cazul în care vreți să gătiți mai mulți papanași, atunci dublați sau triplați numărul de ingredient.

Papanaşi la cuptor. Toate ingredientele necesare:

300g brânză dulce de vaci

80g griş integral

20g făină

3 ouă

60g smântână 25% grăsime

50g unt (trebuie să fie topit şi răcit)

coajă de la o jumătate de lămâie

1 linguriţă praf de copt

50g miere

Papanaşi la cuptor. Cel mai sănătos și gustos desert. Această rețetă de papanași este chiar mai bună decât cea clasică

Papanaşi la cuptor. Cum poți găti rețeta rapid și ușor?

Primul pas este să luăm un bol încăpător și să punem în el brânză dulce de vaci, smântână, griș, ouăle, praful de copt și coaja de lămâie. Toate aceste ingredient trebuie bine amestecate.

Mai departe puneți peste compoziția obținută mierea, făina și untul topit. Din nou, amestecați ingredientele până se omogenizează tot.

Pentru a face forma papanașilor, aveți nevoie de o tavă pentru mini tarte, din silicon. Iar acum în fiecare compartiment puneți câte o lingură sau două de compoziție. Umpleți bine formele, deoarece papanașii nu cresc foarte mult la copt.Dacă vreți să faceți papanașii într-o tavă de brioşe, cu hârtie de copt, este foarte important să se răcească complet înainte să dezlipiți hârtia. Dacă nu riscați să vi se lipească de hârtie și veți mânca papanași cu hârtie.

Trebuie de încins cuptorul la 170 grade și setați-l să ofere căldură din partea de jos, dar și de sus. Papanașii se gătesc timp de 25 sau 30 de minute. Nu te grăbi să-i scoți și verifică cu ajutorul unei scobitori. În acest fel, te vei asigura că sunt copți. Opriți cuptorul și lăsați tava cu ușa deschisă pentru încă 2 sau 3 minute.

Serviți papanașii la cuptor cu smântână, dulceață sau poate chiar ciocolată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *