marți, decembrie 5, 2023
Lifestyle

10 lucruri curioase despre mierea de albine. Este uimitor câte proprietăți naturiste are

Unul dintre cele mai sănătoase alimente este mierea de albine. Este folosită în cele mai diverse domenii. O poți găsi în prepararea diferitor alimente, în proceduri cosmetologice, dar și pentru tratamente naturiste. Astfel, mai jos voi prezenta câteva lucruri curioase despre mierea de albine.

Antioxidant

Mierea este unul dintre cei mai importanți antioxidanți. Are un plus major, pentru că nu conține deloc grăsimi, astfel nu afectează în nici un mod nivelul de colesterol în sânge. Cea mai bogată miere în antioxidanți este cea de culoare mai închisă și cea cu un conținut mai mare de apă.

Lucruri curioase despre mierea de albine. Arde grăsimile

Mierea de albini are proprietatea de a arde depozitele de grăsime când dormi. Aceasta se întâmplă datorită raportului egal de fructoză și glucoză pe care îl conține. Din acest motiv, puteți observa că miere se recomandă în timpul curelor de slăbire.

Tratează tusea

A fost efectuat un studiu la Universitatea din Pennsylvania, care a demonstrat că în unele cazuri, mierea de albine trata mai bine tusea decât medicamentele recomandate. Acest fapt se datorează faptului că are proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și antimicrobiene.Lucruri curioase despre mierea de albine. Nu are termen de valabilitate

Este uimitor, dar mierea este unul din puținele alimente din lume, care nu are termen de valabilitate. Ea poate să se cristalizeze (zaharisească) după o perioadă de timp, dar nu afectează nici cum starea ei. Astfel se poate consuma sub orice formă.

Pentru femeile însărcinate

Este recomandat consumul de miere pentru femeile însărcinate. Acestea atenuează arsurile la stomac și au proprietatea de a ameliora grețurile de dimineață. Ceea ce este foarte benefic pentru femeile care au toxicoză.

10 lucruri curioase despre mierea de albine. Este uimitor câte proprietăți naturiste are
Photo by Meggyn Pomerleau on Unsplash

Cantitatea zilnică

Timp de o zi, specialiștii recomandă de consumat nu mai mult de 5 lingurițe de miere. În mediu poate varia de la 3 la 5. de exemplu, persoanele active, care fac sport zilnic, au nevoie de multă energie și pot lua o cantitate mai mare.

Ce conține mierea?

În mediu, mierea de albine conține în jur de 80% de zahăr natural, ce este constituit din zaharoză și glucoză. 18% apă și 2% vitamine și minerale utile pentru organismul uman

Este anticancerigena

Mierea are proprietatea de a preveni cancerul. Ea poate fi cu ușurință integrată într-o dietă. Cercetătorii au demonstrat că mierea conține flavonoide florale. Această substanță ridică nivelul de antioxidanți al nivel de celule, astfel îmbunătățind sistemul imunitar.Lucruri curioase despre mierea de albine. Cum se obține?

Mierea este dobândită de albine. Ele sunt singurele insecte din lume care produc hrană pentru om. Și sunt iarăși printre singurele viețuitoare de pe Terra, care aduc beneficii omului și mediului, fără a dăuna plantelor sau animalelor.

Expresia ”lună de miere”

La final o curiozitate despre apariția aceste expresii, în care este prezent alimentul nostru. Expresia dată a apărut din folclorul nordic. Când persoanele se căsătoreau, aceștia consumau timp de o lună câte o cană de mied. Băutura dată era îndulcită cu miere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *