joi, septembrie 28, 2023
Actualitate

Caz șocant! Prima persoană din România care a murit după vaccinul anti-COVID-19

O femeie în vârsta de 73 de ani din Bacău, a murit după ce a fost vaccinată. Aceasta este prima persoană din România care a murit după vaccinul anti-COVID-19. CNCAV susține că nu este nici o legătura între aceste două evenimente, ele fiind doar o “suprapunere de evenimente”, conform stiripesurse.ro.

”Ieri, în jurul orei 19.00, Direcția de Sănătate Publică Bacău a anunțat decesul unei persoane de sex feminin. Aceasta avea vârstă de 73 de ani și era cunoscută cu multiple afecțiuni cronice.”

A murit după vaccinul anti-COVID-19

Conform datelor care sunt până în prezent, femeia a fost vaccinată împotriva COVID-19 in cursul zilei de 22 ianuarie, la Centru de Vaccinare SJU Bacău. După, a fost supravegheată de ceva timp și nu a prezentat nici o reacție adversă. Apoi, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără a prezenta vreo schimbare a stării de sănătate.

Ulterior, doamna a fost transportată tot în cadrul aceluiași spital, doar că la Unitatea de Primire Urgențe. A intrat în stop cardio-respirator și nu a răspuns la manevrele de resuscitare.Deocamdată, toate informațiile, sugerează doar o suprapunere de evenimente, care nu au nici o legătura între ele. Faptul că persoana a fost vaccinată și a decedat este doar o coincidență. Organizația Mondiala a Sănătății clasează  acest caz în categoria evenimentelor produse după vaccinare, dar care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia.

“La acest moment, cazul se află în observația DSP Bacău care va prezenta concluziile analizei.”, a anunțat  Grupul de Comunicare al CNCAV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *