joi, noiembrie 30, 2023
Retete

Pâine de casă. Rețeta simplă care va ajuta orice gospodină să facă o pâine absolut delicioasă. Mod de preparare pas cu pas

Pâine de casă. Dacă îți dorești să gătești chiar la tine acasă o pâine, atunci ai venit pe articolul potrivit. Aici vei găsi rețeta simplă care te va ajuta să faci rapid și simplu o pâine. Ai nevoie doar de câteva ingrediente și de puțină răbdare.

Rețeta este concepută pentru o pâine. În cazul în care vrei să gătești mai multe, trebuie să dublezi sau să triplezi numărul de ingredient, pe care le-am notat mai jos.

Pâine de casă. Ingredientele necesare:

1 kg de făină

25 g de drojdie proaspătă

700 ml de apă călduță

20 g de sare

puțin ulei

Cum poți prepara rețeta rapid?

Pentru început trebuie să cântărești toate ingredientele, deoarece pentru o pâine perfecta ai nevoi de exactitate. Mai apoi, într-un castron toarnă 600 ml de apă călduță și 25 g de drojdie. Amestecă cu o lingură de lemn până se dizolvă. După presară un pic de făină și lasă vasul pe masa. Peste 10 minute veți observa că drojdia va deveni spumoasă și își va mări volumul.După 10 minute toarnă toată făina peste drojdie, pune un pic de sare și restul apei. Se amestecă și după începe încet, încet să frămânți. Peste 5 minute se toarnă puțin ulei pe blatul de lucru și se mută aluatul pe el. Iar acum trebuie să frămânți foarte bine cu mâinile și după să pui aluatul într-o tavă, care trebuie acoperită cu o folie de plastic. Aluatul trebuie lăsat să dospească timp de o oră la temperatura camerei.

Următorul pas este să formezi aluatul sub forma unei bile și să-l pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Preîncălzește cuptorul la 250 de grade Celsius și pune aluatul pâinii acolo. Multe gospodine pun în partea de sus o tavă cu apă fierbinte, iar în partea de jos aluatul pâinii, deoarece aburul va împiedica formarea pretimpuriu a crustei.

Pâinea se coace timp de 20 de minute și apoi se scoate tava cu apă. Temperatura trebuie redusă până la 200 de grade Celsius și mai este nevoie să se coacă încă o jumătate de oră. Nu uitați să porniți ventilația cuptorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *