sâmbătă, septembrie 23, 2023
Actualitate

A murit actrița Oana Ștefănescu. Anunțul a fost făcut duminică dimineața de Teatrul Odeon

A murit actrița Oana Ștefănescu. Actrița Teatrului Odeon din capitală, Oana Ștefănescu, a murit sâmbătă seara. Despre acest caz au anunțat reprezentanții instituției printr-un comunicat de presă astăzi dimineața.

„Oana Ştefănescu, actriţă a Teatrului Odeon de peste 30 de ani, a plecat dintre noi în seara de 23 ianuarie 2021, lăsând în urmă amintirea unor roluri memorabile, dar mai ales imaginea unui om bun şi discret, până în ultima clipă a vieţii sale”, a publicat pe Facebook, Teatrului Odeon.

A murit actrița Oana Ștefănescu. Când a debutat?

Oana Ștefănescu, s-a născut pe 19 noiembrie 1960. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale”, iar pe scenă a debutat la Teatrul Odeon din București în 1991. Participând la spectacolul ”Mincinosul” de Carlo Goldoni.

Cea mai recentă apariție pe scenă a teatrului, actrița a avut-o pe 20 decembrie 2019, în spectacolul ”Persoana” de Ingmar Bergman. Ea lucra sub bagheta mai multor regizori la Odeon. Printre aceștia se numără: Dragoș Galgoțiu, Alexandru Dabija, Radu Afrim, Radu Nica și alții.Pe parcursul anilor, Oana Ștefănescu a fost decorată cu multe premii: Premiul de debut pentru rolul Floricica în spectacolul „Este ciudat” (1987), Premiul Cea mai bună actriţă pentru rolul Anne în filmul „Căţărarea” la Festivalul Tinerilor Creatori de Film, Bucureşti (1987), premiul Cea mai bună actriţă pentru rolul Irina din spectacolul „Matca” (1988), premiul Cea mai bună actriţă pentru rolul Mariana în filmul „Înnebunesc şi-mi pare rău” – Premiul UCIN (1993), premiul Cea mai bună actriţă pentru rolul Antigona, în piesa cu acelaşi nume (1996), premiul Cea mai bună actriţă pentru rolul Mariana Alcoforado din spectacolul „Scrisorile călugăriţei portugheze” (1997), cu Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, premiul pentru Cea mai bună actriţă la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea din 2015.

Pe lângă acestea, se mai poate adăuga și Premiul de excelență pentru întreaga echipă de actori pentru spectacolul „…au pus cătuşe florilor”, 1992.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *