joi, noiembrie 30, 2023
Retete

(VIDEO) Gogoși pufoase făcute de Jamila. Care este secretul celebrului bucătar pentru a obține gogoși ca la gogoșerie?

Gogoși pufoase făcute de Jamila. Jamila Cuisine are un stil aparte de a găti și de data asta ne va arăta care este secretul acestei rețete. La final a obținut gogoși pufoase și mari, așa cum își dorește fiecare gospodină. Rețeta este concepută pentru 12 bucăți și poate fi preparată într-o singură oră.

Rețeta este preluată de pe site-ul JamilaCuisine.ro, acolo celebrul bucătar oferă o sumedenie de rețete, care vă pot ajuta în orice ocazie.

Gogoși pufoase făcute de Jamila. Ingredientele necesare:

  • 250 ml lapte
  • 500 g faină
  • 2 oua
  • 1 gălbenuș
  • 50 g unt topit
  • 10 g drojdie uscată
  • 40 g zahar
  • coajă de la o lămâie
  • 1 lingură esență de vanilie
  • un pic de sare

Gogoși pufoase făcute de Jamila. Cum obține celebrul bucătar gogoși mari și pufoase?

Pentru început Jamila pune fiecare ingredient într-un vas aparte. Mai apoi i-a un bol încăpător și în el pune 250 de ml de lapte călduț, 40 de g de zahăr, 10 g de drojdie uscată și amestecă foarte bine cu ajutorul unui tel. Amestecul este lăsat să stea timp de 10 minute.

După ce vedem că spuma s-a format la suprafață trebuie să mai adăugăm 2 ouă, un gălbenuș, 50 g de unt topit și răcit, coaja de lămâie și  o lingură de esență de vanilie. Amestecă foarte bine, la fel, cu ajutorul unui tel. Mai apoi, adăugăm 500 g de făină și un pic de sare.

Amestecăm foarte bine și când simțim că aluatul s-a format, începem să frământăm cu mâna timp de 15 minute. După ce ați obținut aluatul, îl acoperim cu folie de plastic și îl lăsăm să crească aproximativ 40 de minute. În acest timp aluatul trebuie să-și mărească volumul.Jamila scoate aluatul din bol și îl pune pe masa. I-a din el bucăți de aproape 50 de grame și le modelează ca să arate ca o bilă. Pune fiecare biluță de aluat pe un pătrat de hârtie de copt, care a fost unsă cu puțin ulei. După ce ați făcut tot aluatul, trebuie să lăsați biluțele la un loc călduț timp de 20 de minute.

Când gogoșile și-a dublat volumul le va pune la prăjit în ulei încins și le va prăji la un foc mediu pentru 3 sau 4 minute pe fiecare parte. Bucătarul menționează că uleiul nu trebuie să fie foarte încins.

După ce gogoșile sunt gata, trebuie scoase din ulei pe șervet de hârtie. Le decorează cu zahăr pudră și le oferă un aspect frumos. După ce gogoșile pot fi servite după ce s-au răcit și se pot mânca cu ciocolată sau dulceață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *