miercuri, septembrie 27, 2023
Lifestyle

5 alimente care previn diabetul. Nu sunt doar benefice, ci și gustoase

În cea mai mare parte, diabetul apare din cauza unor factori genetici. Însă, uneori este provocat și de un stil de viață nesănătos. Mai jos sunt prezentate 5 alimente benefice care previn diabetul. Sunt des întâlnite, așa că nu ezitați să le mâncați.

Vitamina C

Cele mai recente cercetări, demonstrează că diabeticii suferă de insuficiență de vitamina C. Astfel, se recomandă de consumat citrice. Ele sunt cele mai bogate fructe în vitamina C. Ideale pentru o gustare între mese vor fi: portocalele, clementinele, grepfrutul sau chiar lămâia. Ele au proprietăți asemănătoare cu insulina și vor fi benefice pentru persoane care suferă de diabet.

Alimente care previn diabetul. Pește

Din cauza acizilor grași Omega 3 pe care îl conține peștele, acesta sporește sensibilitatea la insulină. Prin urmare, servește drept o sursă excelentă de proteine slabe. Astfel, are proprietăți de a reduce concentrația de zahăr în sânge și , respectiv, reduce riscul apariției diabetului.

Nucile

Studiile arată că dacă includem nucile în rația alimentară zilnică, șansele de predispunere la diabet sunt mai mici cu 23%. Astfel, 100 de grame de nuci pe zi, furnizează organismului grăsimi nesaturate (sănătoase) și ameliorează senzația permanentă de foame. Pot fi consumate toate tipurile: nuci simple, migdale, caju, pecan, etc.

Este important de menționat că nu se recomandă consumul lor excesiv. Este suficient gramajul menționat mai sus, pentru o zi.
Alimente care previn diabetul. Legume cu frunze

Din această categorie face parte varza albă, spanacul, broccoli, conopida și lăptucile. Consumul lor, reduc esențial riscul diabetului, pentru că sunt alimente sărace în calorii și carbohidrați, dar bogate în vitamine și substanțe benefice. O porție de legume verzi, are proprietatea de a reduce riscul apariției diabetului cu 16%.

Ouăle

Ouăle fac parte și ele din alimentele ce previn diabetul. Beneficiul lor constă în faptul că ele conțin cele mai bune proteine slabe. Astfel, albușurile pot preveni diabetul de tip 2. Se recomandă consumul a nu mai mult de 4 albușuri pe zi, și cel mult 1-2 gălbenușuri. Mâncatul în exces a ouălor, poate aduce la la ridicarea nivelului de colesterol și apariția bolilor cardiovasculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *