marți, decembrie 5, 2023
Lifestyle

7 reguli pentru a preveni apariția cancerului. Dr. Pavel Chirilă spune tot despre evitarea acestei boli

Conform statisticilor, cancerul este pe locul 2 după răspândire din toate bolile existente. Și pe locul întâi după cazurile de morbiditate și deces. Doar în Europa, 20% din decese sunt din cauza cancerului. Astfel, trebuie să ne protejăm de el și să-l prevenim până nu e prea târziu. Prin urmare, mai jos sunt 7 reguli pentru a preveni apariția cancerului.

Reguli pentru a preveni apariția cancerului. Nu fumați

Prima și cea mai importantă regulă este legată de cel mai mare viciu al omenirii. Încercați să lăsați fumatul. Iar dacă nici nu ați început, aveți mare noroc. Fumatul este cancerigen prin substanțele ce le conține când inhalați fumul. Nicotina și aditivii chimici nu sunt deloc benefice pentru organismul uman.

Aveți grijă la insecticide

Utilizarea diferitor nitrați și nitriți pentru stimularea creșterii plantelor, își manifestă efectul nu doar asupra plantelor, dar și a oamenilor. Datorită acestor substanțe, plantele nu mai au imunitatea de a se apăra de dăunători. Astfel, au fost inventate mii de formule de insecticide. Prin urmare, trebuie să ne informăm tot timpul despre ce substanțe au fost folosite în creșterea fructelor și legumelor, care urmează să le mâncăm.

Evitați consumul zahărului alb

Unul din principalii factori oncogeni este zahărul alb, conform Dr. Pavel Chirilă. zahărul este o un produs scos din contextul natural, astfel, corpului îi este greu să lupte cu acest carbohidrat zaharat. El stimulează insulina, care aduce la creșterea substanței cancerigene în organism. Încercați să înlocuiți zahărul alb cu cel brun sau cu fructoză.Citiți din ce ingrediente sunt făcute produsele

Înainte de a procura un produs din market, este recomandat de citit de pe ambalaj, ce ingrediente au fost folosite pentru prepararea acestuia. Astfel, trebuie să evităm produsele care conțin multe substanțe sintetice sau diferiți E-uri. Ei sunt adăugați doar pentru ca produsul final să aibă o culoare sau un gust mai bun, nu și pentru proprietățile lor benefice (care nu le au).

Reguli pentru a preveni apariția cancerului. Relaxați-vă și nu vă gândiți mult la acest subiect

Este demonstrat că atunci când persoana se gândește prea mult la un subiect legat de starea sa de sănătate, creierul involuntar începe să transmită semnal corpului întreg. În fine, tot corpul este supus stresului, ceea ce nu va aduce beneficii stării noastre de sănătate.

Dr. Pavel Chirilă: “Condiţia numărul 1 este să fie un stres foarte mare în viaţa psihică a bolnavului. A doua condiţie este să fie un stres care îl ia prin surprindere. A treia condiţie este să nu aibă pe cine să se sprijine şi, cea de-a patra condiţie este să realizeze că nu are soluţii să iasă din acest stres. Dacă se îndeplinesc toate aceste condiţii, există riscul de a apărea un cancer în următoarele 12 luni”.Evitați consumul produselor cu organisme modificate genetic

Conform statisticii, în ultimii 40 de ani, cancerul a devenit o maladie tot mai răspândită pe toată suprafața Terrei. Accelerația acestei patologii se datorează consumului organismelor modificate genetic. Actual, este o dispută mare în lume pentru interzicerea introducerii organismelor modificate genetic în alimente.

Reguli pentru a preveni apariția cancerului. Evitați terapiile hormonale

Încă un factor care influențează esențial apariția cancerului este administrarea pastilelor hormonale. Din această categorie, în marea parte, fac pilulele de a doua zi sau cele contraceptive. Astfel, în ultimii 20 de ani, a crescut major numărul femeilor care suferă de cancer genital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *