joi, septembrie 28, 2023
Tehnologie

(VIDEO) MacOS a fost instalat pe iPad Pro.

MacOS a fost instalat pe iPad Pro. Pe canalul de YouTube Yevgen Yakovliev a apărut un nou video. În el, autorul canalului demonstrează lansarea macOS Catalina pe iPad Pro 2020. Cu toate acestea, procesul de pornire a durat aproximativ 20 de minute. 

Conform MacRumors, pentru a lansa sistemul de operare macOS pe tabletă, autorul video-ului a folosit o șmecherie. Aceasta constituie un emulator-x86. A fost aleasă aplicația UTM, care permite crearea mașinilor virtuale chiar și pe iOS/iPadOS.

MacOS a fost instalat pe iPad

Chiar autorul, spune că aplicația a fost optimizată după apariția video-ului. Acum lansarea sistemului de operare constituie nu 18-20 de minute ca înainte, ci doar 5-7 minute. La fel, a remarcat că deși se poate instala cu succes macOS pe iPad, deocamdată încă rămâne dificil de utilizat.

Desigur, ideea este interesantă, dar nu merită să utilizezi acest device cu sistemul de operare macOS.

Asupra dispozitivelor Apple au mai fost puse experimente. Anume modelul iPhone 7 este, tot timpul, device-ul pe care tot felul de entuziaști testează diferite chestii. Astfel, acum o lună o echipă din domeniu IT, a instalat Ubuntu pe iPhone 7 (citește articolul aici). Iar cu un an în urmă, tot pe iPhone 7 a fost instalat pentru prima dată în istorie sistemul de operare Android 10.

Toate aceste experimente sunt interesante pentru a fi urmărite. Dar în realitate, dispozitivele Apple care nu rulează sistemul lor de operare inițial (MacBook-macOS, iPhone-iOS, etc), nu sunt utilizabile. Te poți doar juca cu ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *