joi, septembrie 28, 2023
Actualitate

Vremea se schimbă în toată România! Vânt puternic și ninsori. Prognoza meteo

Prognoza meteo. Dacă în weekend am avut parte de o vreme frumoasă cu temperaturi ridicate, începutul săptămânii este altfel. Meteorologii anunță cod galben și portocaliu de vânt puternic în toată țara și ninsori viscolite la munte. De asemenea, în București vremea se răcește, dar valorile termice sunt mai ridicate decât în mod normal.

Potrivit informațiilor prezentate de cei de la Administrația Națională de Meteorologie schimbarea vremii începe de azi, 25 ianuarie, ora 10:00. Este vorba de un ciclon care va traversa țara și va provoca intensificări ale vântului și precipitații.

Prognoza meteo

De asemenea, va pătrunde o masa de aer rece și precipitațiile vor fi prezente în majoritatea zonelor din România. Intensificările ale vântului vor ajunge la 70 km/h și vor trece peste întreaga țară. În această noapte ne vom aștepta la precipitații amestecate în sudul țării, iar marți, 26 ianuarie spre miercuri, 27 ianuarie vor fi ninsori cu intensificări ale vântului.

„Este vorba despre un ciclon care traversează astăzi România și care va genera precipitații și intensificări ale vântului, în spatele său va pătrunde o masă de aer mai rece. Precipitații vor fi în continuare în majoritatea regiunilor, ploi în sud și est. La munte, continuă să ningă și să bată vânt puternic.

Intensificări ale vântului vor fi și în cea mai mare parte a țării, izolat rafalele vor atinge si 70 km/h. În Capitală, vor fi maxim 6 grade. În această noapte, vor fi deja precipitații amestecate în sudul țării, în noaptea de marți spre miercuri vor fi ninsori asociate și cu intensificări locale ale vântului”, a spus meteorologul Mihai Timu pentru Realitatea PLUS.Astfel, pentru intervalul 25 ianuarie, ora 10:00 – 25 ianuarie, ora 22:00, specialiștii spun că în toată țara vor fi  intensificări ale vântului. În cea mai mare parte a țării va avea o viteză general de 45 și 55 km/h. În regiunile nord-vestice, centrale, sudice și sud-estice vor fi momente când rafalele vro depăși 55 și 65 de km/h și izolat 70 km/h.

În zona montană rafalele vor depăși 80…100 km/h. În acest fel, temporar va ninge în această zonă și pe arii restrânse în regiunile intracarpatice.

Codul galben și portocaliu este valabil până la ora 10:00, 25 ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *