joi, noiembrie 30, 2023
Actualitate

Pensiile se vor recalcula după o nouă lege. Raluca Turcan spune că este imposibil să fie majorate cu 40%. Care este adevăratul motiv?

Pensiile se vor recalcula după o nouă lege. Luni seara, la B1TV, Ministrul Muncii și Protecției Sociale a afirmat că în momentul când a ajuns PNL la guvernare, în bugetul de pensii exista un deficit de 3 miliarde de lei. Acest lucru semnificând că bugetul de stat nu-și poate permite să crească pensiile cu 40%, cum a promis PSD. Acest lucru nu ar fi posibil nici măcar dacă nu ar fi fost criza provocată de COVID-19.

Astfel, majorarea pensiilor nu este nimic mai mult decât o iluzie. La etapa actuală de dezvoltare, România nu este capabilă să facă efortul necesar acestei majorări de 138 de miliarde de lei.

Pensiile se vor recalcula după o nouă lege

Raluca Turcan a mai declarat că și-ar dori să scoată subiectul pensiilor din luptele electorale viitoare. Această doleanță vine în urma faptului că se vehiculează și manipulează foarte mult pe acest subiect înainte de alegeri. 

”Eu subiectul pensiei aş dori în Guvernul Cîţu să-l scoatem complet din lupta politică şi să spunem foarte limpede următorul lucru: s-a vehiculat foarte mult o majorare de 40% a pensiilor, însă această majorare niciodată nu a fost pregătită şi dorită la modul real.”, a declarat Raluca Turcanu.Majorarea cu 40% a pensiilor, România nu și-o poate permite acum, dar și niciodată în etapele de dezvoltare pe care le-a avut anterior. Prin urmare, Ministrul Muncii și Protecției Sociale a menționat că se pregătește o nouă formulă de recalculare a pensiilor. Aceasta va începe după intrarea în vigoare a noii legislații, lucru care va dura unul sau doi ani.

Zilele ce urmează, va fi emis un nou ordin prin care se vor evalua toate dosarele pensiilor. Fapt care este important pentru a începe recalcularea tuturor pensiilor în România. Acest proces de recalculare nu este unul rapid și presupune mai multe etape. Prin urmare, va fi necesară angajarea aproximativ a 1.000 de persoane în Casele de Pensii pentru o perioadă determinată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *