joi, noiembrie 30, 2023
Actualitate

A murit actrița Georgeta Luchian Tudor, soția lui Tudor Gheorghe. Anunțul a fost făcut de Teatrul Național Craiova

A murit actrița Georgeta Luchian Tudor, soția lui Tudor Gheorghe. Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova a anunțat despre decesul actriței Georgeta Luchian Tudor, soția interpretului Tudor Gheorghe. Actrița a plecat din viață la vârsta de 86 de ani.

Ultimele informații demonstrează că artista s-a infectat de coronavirus. A fost internată la spitalul de Boli Infecțioase din Craiova, inițial. Iar luni transferată la Spitalul CFR din Municipiu, unde a pierdut lupta cu boala.

A murit actrița Georgeta Luchian Tudor, soția lui Tudor Gheorghe

„Teatrul Naţional Marin Sorescu anunţă cu tristeţe plecarea la cele veşnice a actriţei Georgeta Luchian Tudor, una dintre actriţele emblematice ale unei instituţii pe care a slujit-o cu un talent ieşit din comun, şi este alături în aceste momente de soţul ei, artistul Tudor Gheorghe”

Femeia s-a născut pe data de 6 septembrie 1934, în județul Brăila. Aceasta a absolvit Institutul de Teatru în anul 1963, după care a activat în calitate de actriță pe scena teatrului. Debutul ei pe scenă a avut loc la Naționalul craiovean în Rolul Fanchette în spectacolul ””Nunta lui Figaro”, în 1963.

Într-un comunicat se vorbește că artista inițial dorea să devină ziaristă. Însă, în cele din urmă, actoria a învins și a bucurat multe generații cu talentul său. A avut multe roluri de de feminine complexe: Maria Lothundiaz („Valetul de cupă” de H. de Balzac), Cenuşăreasa („Pantofiorul de aur” de E. Liţu), Ara („Arca Bunei Speranţe” de Ion D. Sîrbu), Clarice („Slugă la doi stăpâni” de Goldoni), Sanda Augustin („Amurgul acela violet” de Ion D. Sîrbu), Marion („Marion Delorme” de V. Hugo), Domnişoara Nastasia („Domnişoara Nastasia” de G. M. Zamfirescu), Nora („Nora” de H. Ibsen), Viorica („Micul infern” de Mircea Ştefănescu).

Alături de soțul ei Tudor Gheorghe, cu care au fost împreună 56 de ani, a jucat în spectacolul Micul infern”. Au fost o pereche frumoasă și minunată, care se prețuiau pe ei și pe cei din jur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *