miercuri, septembrie 27, 2023
Lifestyle

Ce semnificație are culoarea urinei? Când îți semnalează organismul că s-a îmbolnăvit?

Ce semnificație are culoarea urinei? afla foarte multe despre starea organismului tău, după culoare urinei. Dacă este suficient de hidratat sau dacă ai probleme de sănătate. Urina este un lichid alcătuit din apă, sare, electroliți și substanțe chimice. Toate sunt produse de organismul nostru. Iar atunci când observi că are o culoare neobișnuită, ar trebui să acționezi cumva. Astfel, este bine să fii informat despre semnificația culorii urinei.

Limpede alb-transparentă

Acest lucru semnifică că organismul tău este hidratat și consumi suficient lichid. Dar dacă observi că este constant de culoare albă și nu persistă deloc culoarea galbenă, înseamnă că ești suprahidratat. Încearcă să reduci cantitatea de apă consumată.

Ce semnificație are culoarea urinei? Maro

Această culoare semnifică exact opusul. Corpul tău nu are suficient lichid și este deshidratat. Consumă mai multă apă. Culoarea maro închisă poate fi și de la unele medicamente sau de la acumularea de bilă în urină, ceea ce semnifică probleme hepatice.

Galben

Aceasta este culoarea normală a urinei. Culoarea galbenă este produsă de urocromul care are acest pigment și se descompune în hemoglobină. 

Portocaliu

Această culoare adesea semnifică deshidratarea. Însă uneori poate fi cauzată de infecții și probleme hepatice. De asemenea, poate fi și un simptom de icter pentru adulți. Uneori și alimentele portocalii sau care conțin coloranți pot modifica culoarea urnei.



Ce semnificație are culoarea urinei? Roșie

Culoarea roșiatică, roz sau chiar bordo cel mai des sunt din cauza alimentelor precum sfecla sau afine. Dacă ai avut urină de această culoare doar o dată, nu trebuie să îți faci griji. Însă dacă observi că e frecvent, trebuie să te adresezi medicului. Este probabilitatea să ai probleme cu prostata, vezica urinară, sau chiar cu rinichii.

Verde/albastru

Este o culoare foarte rar întâlnită a urinei. Ea este cauzată, cel mai des, de alimente sau de coloranții care le conțin. Uneori culorile verde și albastru sunt provocate de medicamentele pentru tratarea rinichilor sau a vezicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *