joi, noiembrie 30, 2023
Actualitate

Certificatul de vaccinare devine realitate în Europa. Prima țară care deja a emis certificatul pentru a călătorii fără restricții

Certificatul de vaccinare devine realitate în Europa. Se pare că Uniunea Europeană merge cu pași rapizi la adoptarea certificatelor de vaccinare pentru a face mai ușoară deplasarea celor imunizați. Este cunoscută prima țară din Europa care a emis aceste certificate.

Islanda este oficial prima țară din Schengen care a emis certificate de vaccinare. Informațiile au fost prezentate marți, 26 ianuarie de către autoritățile de la Reykjavik. Aceștia declară că certificatul de vaccinare va face mai ușoară călătoria persoanelor care deja s-au imunizat împotriva coronavirusului.

Certificatul de vaccinare devine realitate în Europa

Decizi legată pentru adoptarea certificatelor de vaccinare este destul de controversată în Europa. Cu toate acestea Islanda devine prima țară care întreprinde mai mulți pași pentru a ajunge la acest certificat. Ministerul islandez al sănătăţii a menționat că pentru certificatele sub formă digitală sunt eligibile circa 4800 de persoane.

Serviciul online dedicat pentru emitere a fost lansat joia trecută, 21 ianuarie. Astfel, oamenii care vor călători cu aceste certificate vor fi scutiți de restricțiile la frontieră.„Obiectivul este de a facilita circulaţia între ţări, astfel încât persoanele să poată prezenta un certificat de vaccinare la controlul la frontiere, fiind astfel scutite de măsurile de restricţie la frontiere conform regulilor ţării respective”, a menționat ministerul.

Prin urmare, certificatele de vaccinare sunt utile doar teoretic în Islanda, pentru că valoarea documentelor nu este recunoscută internațional. În cazul în care vor fi acceptate țara va permite accesul persoanelor din ţările Uniunii Europene şi din Spaţiul Economic European cu certificate implementate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Informații prezentate de AGERPRES.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *