joi, septembrie 28, 2023
Actualitate

(VIDEO) COD GALBEN de viscol în București și în opt județe ale țării. Ninsori abundente în multe regiuni. Prognoza meteo

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie a venit cu un anunț pentru români. În București și în opt județe ale României este avertizare de cod galben de viscol până în această seară la ora 23:00. Pe șoselele din Capitală deja s-a depus un strat de zăpadă. Astfel, multe drumuri au fost luate prin surprindere.

Meteorologii anunță că va ninge moderat cantitativ și va bate vântul începând de azi, 27 ianuarie până joi, 28 ianuarie, ora 10:00. În Muntenia, Dobrogea, și local în Moldova și la munte temporar va ninge. În regiunile estice și sud-estice vântul va intensifica treptat și rafalele vor ajunge la 50…60 km/h, conform informațiilor prezentate de Antena3.

Prognoza meteo. Care sunt județele afectate de COD GALBEN?

ANM a emis o atenționare de Cod galben de ninsori meteorologică de cod galben de ninsori în jumătatea de sud-est și viscolite în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei. Atenționarea este valabilă vână în această seară, miercuri, 27 ianuarie, ora 23:00.

Astfel, alerta de COD GALBEN vizează Capitala și județele Teleorman, Constanța, Călărași, Galați, Tulcea, Brăila, Ialomița și Giurgiu. Prin urmare, în jumătatea de sud-est a României vor fi ninsori însemnate cantitativ, bine înțeles, se va depune un strat de zăpadă consistent și neuniform.În București drumurile au fost luate prin surprindere ne ninsoare, dar în alte zone utilajele deja au împrăștiat material antiderapant. În Brașov au acționat cu 21 de utilaje de deszăpezire și au împrăștiat aproximativ 100 de tone de sare. De asemenea, ninge puternic și în Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *