joi, noiembrie 30, 2023
Actualitate

(VIDEO) Românii încep să golească farmaciile de Ivermectină. Medicament predestinat animalelor, care după părerea unor persoane poate trata COVID-19

Românii încep să golească farmaciile de Ivermectină. Mulți români au auzit că Ivermectina poate trata COVID-19 și astfel încep să-l cumpere din farmacii. În multe orașe acest medicament nu se mai găsește, pentru că a fost cumpărat foarte rapid. Medicii dezvăluie care pot fi urmările după consumul acestui medicament de către un om.

Medicii veterinari bat un semnal de alarmă pentru toți românii. Aceștia spun că românii au început să golească farmaciile de Ivermectină. Este un medicament predestinate animalelor, care se folosește pentru deparazitarea animalelor domestic.

Românii încep să golească farmaciile de Ivermectină

Spre exemplu, în Teleorman nu a mai rămas nici o pastilă în farmaciile veterinare. Astfel, veterinarii au fost nevoiți să-l administreze direct animalelor și nu-l mai dau pentru acasă. Ministerul Sănătății și Colegiul medicilor au atenționat astăzi că acest medicament este bun pentru animale, dra foarte periculos pentru organismul uman. Au subliniat că poate cauza și moarte în unele cazuri.

Acum subiectul pastilelor pentru animale este numărul unu în România, deoarece românii au cumpărat multe flacoane sub formă de pastile. Atât de multe, că unele farmacii au rămas fără tratament veterinar. Medicul veterinar, Ștefan Stăncioi a povestit cum încearcă să evite cumpărarea pastilelor pentru tratarea sau prevenirea coronavirusului.„Chemăm animalul în cabinet și atunci îi facem administrarea. Noi nu dăm fără prescripție medicală! Adică, vine animalul și i-l administrăm noi. Ce nu vine cu animal, noi nu-i dăm. Adică nu dăm către vânzare direct. Numai administrare directă către animal.”

La toate ghișeele farmaceutice din județul Teleorman situația este aceeași, pentru toți doritorii de Ivermectină răspunsul este identic: n-avem! Medicul veterinar, Ștefan Stăncioi spune că stocurile de Ivermectină se fac foarte mici și acum nici în depozit nu se mai găsește.

„În acest moment nu mai avem Ivermectină. Noi facem stocuri foarte mici, pentru că o pastiluță se dă undeva la 5 kilograme per kilogram animal. Și nu se fac stocuri foarte mari. Nici pe depozit nu se găsesc. Avem undeva la vreo 10-15 cereri pe zi aici la noi în magazin.”

Reportaj realizat de Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *