sâmbătă, septembrie 23, 2023
Actualitate

Cele mai puternice incendii din spitalele românești! Românii au avut de suferit pe parcursul anilor

Cele mai puternice incendii din spitalele românești! În ultima perioadă tot mai multe incendii izbucnesc în spitalele românești. Chiar azi, 29 ianuarie presa a primit informații că în jurul orei 5:00, la Institutul „Matei Balș” din București au fost evacuați mai mulți pacienți cu COVID-19 din cauza unui incendiu. Patru persoane au murit, trei pacienți au fost găsiți carbonizați și mulți sunt răniți.

Mai multe detalii despre incendiul din Spitalul „Matei Balș” puteți afla aici – (VIDEO) Incendiu la Spitalul Matei Balș din București. Oamenii morți și răniți. Detalii de la fața locului

Cel pai puternic incendiu a fost produs la data de 16 august 2010 la secţia de Reanimare a maternităţii Giuleşti din București. Trei nou-născuţi au murit chiar în seara incendiului. Opt bebeluşi au fost transportaţi de urgență la Spitalul Grigore Alexandrescu. Din păcate au avut arsuri pe 30, 40 şi 50 la sută din suprafaţa corpului. Peste câteva zile au mai murit încă doi copii și numărul deceselor a ajuns la 5. Astfel, în urma incendiului au fost evacuați 53 de copii și 60 de femei.

Cele mai puternice incendii din spitalele românești!

Chiar de la începutul anului 2021 s-au produs trei incendii în spitalele românești. Unul a fost chiar, azi, 29 ianuarie. Al doilea a fost pe data de 5 ianuarie 2021 la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, unde a luat foc o saltea dintr-un salon. Din fericire nu au existat morți.Al treilea incendiu din anul 2021 a fost pe data de 2 ianuarie la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, judeţul Neamţ. Doi pacienți și două cadre medicale au fost transportate la Camera de Primiri Urgenţe, după ce au suferit uşoare intoxicaţii cu monoxid de carbon.

În anul 2020 au avut loc încă două incendii. Primul s-a întâmplat pe 14 noiembrie la izbucnit la secţia Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ. În urma incindiului au murit 10 persoane și medicul de gardă de la secţia ATI a avut de suferit arsuri de gradul 2 şi 3 pe circa 80% din suprafaţa corpului.

Al doilea incendiu s-a produs la fel, la final de an, pe data de 25 decembrie la Spitalul de Psihiatrie Socola Iaşi. În acest incendiu a murit un pacient la pavilionul de bărbaţi, conform informațiilor prezentate de AGERPRES.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *