joi, noiembrie 30, 2023
Actualitate

Primul martor al incendiului de la Matei Balș: ”Se auzeau țipete! A fost o bubuitură, ziceai că e bombă”

Primul martor al incendiului de la Matei Balș. Astăzi, 29 ianuarie 2021, s-a produs un incendiu la Spitalul Matei Balș din București. Conform surselor, deja au decedat 5 persoane, iar peste o sută au fost transportați la alte spitale. Un număr mare de mașini de pompieri și ambulanțe au ajuns la fața locului pentru a interveni.

O martoră care locuiește în apropierea Spitalului Matei Balș, a relatat despre ce a văzut ea în dimineața aceasta.

Primul martor al incendiului de la Matei Balș

„Am auzit gălăgie, au strigat! Dacă eu de la 5 m-am sculat și nu am mai putut să dorm… A fost o bubuitură tare de tot, ziceai că e bombă. Am văzut numai fum la parter. Toată curtea noastră era plină de fum. M-am dus și m-am uitat! Au fost și pacienți răniți grav, au fost și morți. Pacienții țipau săracii“, a relatat femeia care locuiește lângă spital, pentru Antena3.

Conform spuselor lui Raed Arafat, primul apel la 112 a fost efectuat la 5:05, iar prima autospecială de pompieri a ajuns exact peste 9 minute. 4 saloane au fost cuprinse de flăcări și cu o mare cantitate de fum. Mai întâi, incendiul s-a manifestat la parter, pe o suprafață de 100-120 mp.

În jure de 40 de persoane au fost evacuate. O parte din aceștia au fost transportați imediat la alte spitale, pentru că aveau nevoie de îngrijiri medicale. Iar alți pacienți, alții au fost transferați în alte pavilioane a din cadrul aceluiași spital, Matei Balș.Toate persoanele care se aflau în zona unde s-a produs incendiul, erau conectați la oxigen. Întrucât pacienții de acolo erau cei bolnavi de COVID-19, stare medie sau gravă.

La fața locului, au venit mai multe persoane cu funcții înalte în stat. Șeful DSU, Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu și ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Incendiul a fost lichidat, dar au mai rămas câteva echipaje de pompieri pentru a asigura că focul nu va mai apărea. A fost deschis un dosar penal pentru uciderea din culpă. Iar la anchetă vor participa specialiști care au investigat și cazul incendiului de la Colectiv și a spitalului din Piatra Neamț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *