Varză murată cu cartofi. Rețeta perfectă și delicioasă pentru toți membrii familiei. Rapid și simplu
Varză murată cu cartofi. Varza murată este iubită de mulți români și gospodinele au învățat să o prepare în mai multe feluri. În acest articol, veți descoperi o nouă rețetă care o să vă placă foarte mult, pentru că este gustoasă și se prepară maxim într-o oră. Toate ingredientele pot fi găsite cu ușurință la orice market sau supermarket.
Rețeta este concepută pentru patru porți. Dacă vreți să obțineți mai multe porți, atunci trebuie să dublați sau să triplați numărul de ingrediente pe care le vedeți mai jos.
Varză murată cu cartofi. Toate ingredientele necesare:
- 1 varză murată
- 1 ardei gras
- 3 roșii
- 1 ceapă
- 4 cartofi
- 100 g unt
- ulei
- sare și piper
Cum puteți face această rețetă rapid?
Mai întâi de toate trebuie tocată varza murată fideluță și se stoarce bine în pumni. Mai apoi, se toacă ceapa și ardeiul. Roșiile trebuie neapărat opărite în apă fiartă și mai apoi se decojesc. Bine înțeles, și ele trebuie tăiate felii.
Într-o cratiță putem 5 linguri de ulei și îl lăsăm să se încingă. În cratiță se mai pune roșiile, ardeiul, ceapa și se prăjesc timp de 2 sau 3 minute. După acest timp adăugați și varza murată care neapărat trebuie să fie fără apă și tocată. La final, mai puneți sare și piper negru după gustul vostru. Varza murată trebuie să se gătească timp de 30 de minute la un foc mic.
Cartofii se gătesc într-un vas aparte. Așa că puneți o cratiță la foc, adăugați puțină sare și puneți cartofii la fiert. După ce sunt gata luați o tigaie puneți în ea untul și lăsați să se încingă. Doar după asta puneți cartofii în tigaie, sare și piper negru. Se amestecă foarte bine.
Astfel, varza crocantă poate fi servită cu cartofii sotați. S-ar potrivi și o pâine proaspătă.