marți, decembrie 5, 2023
Actualitate

(VIDEO) Incendiu la Spitalul Matei Balș din București. Oamenii morți și răniți. Detalii de la fața locului

Incendiu la Spitalul Matei Balș din București. A fost pornit planul roșu de intervenție. Conform primelor surse patru persoane au murit din cauza incendiului, iar 120 de pacienți au fost transportați la alte spitale. Zeci de ambulanțe și mașini de pompieri au ajuns la fața locului.

Secretarul de stat Raed Arafat a spus că primul apel la 112 a venit la ora 5:05 și primul echipaj a ajuns la spitalul Matei Balș la ora 5:14. Au fost atinse de flăcări patru saloane cu degajări mari de fum și cu o posibilitate mărit de extindere. Incendiul se manifestase mai întâi de toate la parter, pe 100-120 mp.

Incendiu la Spitalul Matei Balș din București

La spital a venit 100 de medici și asistenți. Au fost evacuate aproximativ 44 de persoane și o parte din ei au fost duși la spitalele de urgență. Alți pacienți au fost evacuate la alte pavilioane din spitalul Matei Balș. Mai trebuie de menționat că din cei 44 de pacienți evacuați, mai era doi în stare gravă.

Toții pacienții care au fost în zona incendiată au fost conectați la oxigen. Vorbim de oamenii infectați cu COVID-19, în stadiu mediu spre sever. La spitalul Matei Balş au venit şeful DSU, Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu și ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu
Incendiul a fost stins, dar în locul incendiului mai sunt încă echipaje de pompieri. Clădirea care a ars a fost construită în anul 1953 și a fost modernizată. Cel mai recent control a fost făcut în luna noiembrie și clădirea are avizele necesare, a menționat Raed Afafat.

Deja a fost deschis un dosar penal pentru uciderea din culpă, sub coordonarea Parchetului Tribunalului București. La anchetă vor fi implicați și specialiștii care au investigat incendiul Colectiv și spitalul din Piatra Neamț. Este vorba despre INSEMEX Petroșani, conform informațiilor prezentate de DIGI24.

foto și video DIGI24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *