miercuri, septembrie 27, 2023
Actualitate

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în luna februarie în toată România? Meteorologii anunță în prima zi a lunii viscol, ploi și polei

Prognoza meteo. Datele prezentate de specialiști spun că luna februarie 2021 va fi deosebit de caldă în toată România. Cu toate acestea, în prima parte a lunii ne vom aștepta la episoade cu ger, viscol, polei și ploi, dar de scurtă durată. Află ce vreme va fi în luna februarie în acest articol.

În primele câteva zile din luna februarie vremea va fi destul de rece, cu episoade de ger, ploi, polei și viscol. Dar această vreme rece este de scurtă durată și va fi prezentă doar în unele județe ale țării. Astfel, vremea în general va fi destul de caldă în această lună, chiar dacă se consider cea mai geroasă, conform vremea.ro.

Prognoza meteo. Cum va fi vremea pe 1-10 februarie 2021?

În prima parte a lunii februarie vremea relative va fi mai caldă decât în mod normal în această perioadă. România se va afla sub sub incidenta unui regim anticiclonic de tip azoric. Acest lucru va duce la apariția ceții în zonele joase. De asemenea, ne putem aștepta și la burnite slabe sau ninsori grauntoase, în special în nordul tarii.

Temperaturile maxime vor ajunge la 2 si 7 grade în jumătatea nordica a României. Iar 5 si 10 grade în cea sudica. Astfel, cel mai cald va fi spre finalul decadei. Temperaturile minime vor ajunge la -12 grade, dar este vorba doar de munte sau la deal.Prognoza meteo. Cum va fi vremea pe 11-20 februarie 2021

La mijlocul lunii februarie temperaturile vor fi peste media climatologică a perioadei în toată România. Cu unele abateri la sudul țării de până la 3-4 grade. Astfel, maximele diurne vor ajunge la 4-10 grade, iar cele nocturne la 7-12 grade, în special în jumătatea nordică. De asemenea, vor mai apărea și precipitații în majoritatea regiunilor.

Cum va fi vremea pe 21-28 februarie 2021?

La finalul lunii vremea va deveni tot mai caldă. Respectiv, temperaturile vor fi situate peste media climatologică a perioadei în toată România. Cel mai cald va fi în sudul țării și temperaturile maxime vor ajunge la 10 și 17 grade Celsius. Iar în nordul țării valorile termice maxime vor fi un pic mai mici, adică 6-12 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *