sâmbătă, septembrie 23, 2023
Lifestyle

Siropul de usturoi. Cel mai mare dușman al răcelii

Unul dintre cele mai vechi remedii naturiste care sunt utilizate până astăzi, este siropul de usturoi. Acesta este foarte eficient pentru tratarea răcelii, laringitei, tusei sau a sinuzitei.

Se prepară extraordinar de ușor, din ingrediente puține și pe care le ai la îndemână. Se recomandă pentru toate categoriile de vârstă, cât pentru copii, atât și pentru adulți.

Ingrediente pentru siropul de usturoi

  • 250 de grame de usturoi pisat
  • miere de albine de culoare închisă

Se prepară foarte simplu, pentru că sunt și ingrediente puține. Se pune într-o cratiță, pe foc, usturoiul pisat și mierea de albine. Amestecăm bine și lăsăm pentru câteva minute, ca mierea și usturoiul să facă schimb de substanțele benefice. După se acoperă totul cu un capac și se mai lasă pe foc, pentru 3-4 minute.

Citește și: Zeama de varză murată. Ce poți trata cu această moare?Substanța obținută trebuie de stors bine atât timp cât este încă fierbinte și se lasă după să se răcească. Apoi, punem siropul obținut în frigider.

În cazul dat, mierea fierbinte își va pierde un pic din proprietăți. Însă, în cazul de față mai mult ne interesează usturoiul. Mierea având rolul doar de liant.

Pentru copii se recomandă de administrat câte o linguriță la fiecare oră. Iar pentru adulți câte o lingură simplă. Astfel, înainte de a înghiți siropul, trebui de ținut cât mai mult în gură pentru a fi absorbit mai bine în cavitatea bucală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *