joi, septembrie 28, 2023
Lifestyle

7 reguli esențiale pentru a preveni diabetul. Medicii vin cu recomandări clare

7 reguli esențiale pentru a preveni diabetul. Una dintre bolile tot mai des întâlnite este diabetul. Dar, din fericire, acesta se poate preveni în cele mai multe cazuri. Persoanele sunt predispuse la diabet, în mare parte, din cauza unor factori genetici. Dar să nu uităm că și alimentația joacă un rol important. Mai jos veți găsi 7 reguli pentru a preveni apariția diabetului.

Faceți activitate fizică

Încercați să efectuați zilnic câte un pic de mișcare. Se recomandă cel puțin câte 35 minute pe zi. Un studiu finlandez a demonstrat că activitatea fizică efectuată timp de 4 ore pe săptămână, reduce riscul apariției diabetului cu 80%.

Reguli esențiale pentru a preveni diabetul. Nu consumați mâncare fast-food

Pe lângă faptul că acest tip de mâncare provoacă obezitatea și ridicare nivelului de colesterol în sânge, acesta mai provoacă și diabetul. Mâncarea fast-food are proprietatea de a ridica rezistența la insulină, ceea ce este un un factor major pentru apariția diabetului de tip 2. Totuși se permite consumul acestor alimente doar de 2 ori pe an, fără efecte nocive.

Menținerea greutății corporale în limite normale

Această regulă este urmată de cea anterioară, pentru că exact acolo se vorbea despre mâncare grasă. Peste 50% din persoanele care suferă de obezitate, au și diabet. Este important de menținut greutatea în limite normale, pentru că astfel corpul nu este supus stresului. Acest lucru însemnând că nu va fi predispus riscului de apariție a diabetului. Reguli esențiale pentru a preveni diabetul. Consumul de cafea

Acesta este un obicei pozitiv în prevenirea diabetului. Un studiu recent a demonstra că persoanele care au deprinderea de a consuma cafea dimineața, sunt mai puțin predispuse la apariția diabetului zaharat cu 28%.

Încearcă să eviți gustările nesănătoase

Dacă apare senzația de foame, puteți face o gustare între mese. Ea poate să constea din unele fructe cum ar fi citrice (grepfrutul sau portocala), nuci sau poate chiar o salată. Astfel, consumând aceste alimente, nivelul zahărului nu doar se va menține, dar și va scădea.

7 reguli esențiale pentru a preveni diabetul. Medicii vin cu recomandări clare
Photo by Sara Dubler on Unsplash

Reguli esențiale pentru a preveni diabetul. Consumați scorțișoară

O cercetare recentă a Universității din Arizona a demonstrat că scorțișoara reduce nivelul zahărului în sânge cu aproximativ 10-15%. Compușii pe care îi conține scorțișoara, stimulează receptorii de insulină și enzimele. O puteți consuma în ceai sau în diferite copturi dulci de casă.

Somn calitativ

Cred că unul din cei mai importanți factori în prevenirea diabetului este somnul calitativ. Persoanele care dorm între 7-9 ore sunt cele mai puțin predispuse apariției diabetului zaharat. Însă ,pe de altă parte, persoanele care dorm mai mult sau mai puțin, au șanse de trei ori mai mari de a fi diagnosticați cu această maladie.

Respectați toate aceste reguli pentru a preveni apariția unei dintre cele mai răspândite boli. Nu sunt atât de dificile, pentru a risca cu propria sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *