sâmbătă, septembrie 23, 2023
Actualitate

ALERTĂ METEO. Cum va fi vremea în WEEKEND? ANM anunță în întreaga Românie ger, ploi, polei și rafale de vânt de până la 120 km/h

Cum va fi vremea în WEEKEND? Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în următoarele zile. Cu toate că mulți credeau că vremea geroasă s-a terminat, meteorologii spun altceva. Urmează un weekend destul de rece, mai ales că în multe zone se așteaptă ger, ploi, polei și rafale de vânt de până la 120 km/h.

Specialiștii din ANM spun că sâmbătă și duminică temperaturile vor coborî foarte brusc. Spre exemplu, în unele zone din România temperaturile minime vor ajunge la -13 grade Celsius. Conform informațiilor prezentate de playteach.ro, cele mai scăzute temperaturi vor fi în în vestul, nordul, nord-vestul și centrul țării.

Cum va fi vremea în WEEKEND?

În această perioadă vor predomina ninsori în Moldova, Transilvania, Crișana, Banat, Maramureș, Muntenia, Dobrogea și în zonele montane. Se va depune un strat de zăpadă pe alocuri consistent. De asemenea, local va fi polei și ghețuș.

Meteorologii menționează că vom avea parte de un vânt puternic și foarte rece, care o să amplifice senzația de  frig. Vântul va bate cu vite de 55 și 65 km/h și temporar poate ajunge și la 70 și 80 km/h, în special în sud-vest, centru, est și sud-est. Mai trebuie de menționat că la munte vântul va sufla foarte tare, cu rafale de peste 70 și 90 km/h. Excepție va fi în zona înaltă, unde rafalele vor  depăși 100 și 120 km/h.Prin urmare, vremea în acest weekend va fi destul de severă, întrucât specialiștii spun că vor fi prezente ninsorile și gerul. De asemenea, vântul va bate cu intensificări puternice, va ploua. Iar treptat aceste precipitații se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

„În Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, moderate cantitativ, astfel că pe tot parcursul intervalului menționat se vor acumula cantități de apă de 20…25 l/mp, iar pe arii restrânse 40 l/mp.

Ploile vor favoriza topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă. Notă: va ploua pe arii extinse și pe treptele de relief mai joase din jumătatea de vest a teritoriului, unde izolat se vor cumula 10…20 l/mp.

Începând din dimineața zilei de joi (11 februarie) în vestul și nord-vestul țării vor fi ploi. Și pe arii extinse depuneri de polei. Treptat, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, vântul se va intensifica, cu viteze în general de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea. Notă: depuneri de polei vor fi pe arii restrânse și în nordul Moldovei.” spun specialiștii de la  Administrația Națională de Meteorologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *