joi, noiembrie 30, 2023
Lifestyle

Alimente benefice pentru flora intestinală. Ce trebuie să consumați dacă este dezechilibrată?

Alimente benefice pentru flora intestinală. Sunt mai mulți factori care provoacă dezechilibru în flora intestinală. Unii dintre ei sunt: stresul, administrarea antibioticelor, dieta dezechilibrată sau chiar o infecție bacteriană sau virală. Acest dezechilibru are efecte grave pentru tot ecosistemul nostru intestinal. Totodată, scade semnificativ și imunitatea. 

Cum poți să-ți dai seama că ai dezechilibru în flora intestinală? Primul semn al acestuia este perturbarea intestinală. Apariția gazelor, balonării, diaree sau constipație. Uneori, pot apărea pe piele coșuri mici sau pielea devine plictisitoare, simțiți oboseală permanentă sau aveți intoleranță la unele alimente. Toate acestea sunt urmările unui dezechilibru, care trebuie rezolvate cât mai curând.

Alimente benefice pentru flora intestinală

Problema dezechilibrului florei intestinale se poate rezolva cu ajutorul unor alimente. Acestea trebuie să fie bogate, în special, în probiotice și microorganisme benefice pentru intestinele noastre

Probioticele sunt bacterii benefice pentru flora intestinală. Acestea se pot regăsi în alimente dar și în pastile specializate de la farmacii.

Probioticele nu se regăsesc în toate alimentele în cantități suficiente pentru organismul nostru. Sunt anumite alimente care sunt recomandate pentru dezechilibrul florei intestinale. Astfel, o cantitate mai mare de probiotice se conțin mai ales în produse lactate. Iaurt, brânză grasă, kefir din lapte.

Se recomandă să consumați și mai multe fructe, legume și cereale integrale. Acestea sunt drept o hrană bună pentru prebiotice și le stimulează creșterea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *