sâmbătă, septembrie 23, 2023
Actualitate

Caz ieșit din comun în Suceava! Un bebeluș a murit după ce a fost botezat de un preot

Un bebeluș a murit după ce a fost botezat de un preot. Incidentul a avut loc în Suceava. Copilul, inițial se afla în stare gravă și a fost dus la Spitalul Județean. Acestuia i s-a  făcut rău în timp ce preotul l-a scos din cristelniță, conform Digi24.

Acest caz a avut loc la biserica ”Sfinții Constantin și Elena” din Suceava. Copilul nu avea nici două luni de când s-a născut. Se presupune că în timpul botezului a înghițit multă apă. La fața locului au ajuns medicii de pe ambulanța SMURD și l-au resuscitat.

Un bebeluș a murit după ce a fost botezat

Când părinții au constatat că starea bebelușului se înrăutățește, aceștia au sunat imediat la 112.

„Un copil de o lună și jumătate a fost găsit în stop cardio-respirator la biserică după botez. Acesta a fost resuscitat de echipajul SMURD. A ajuns în stare gravă pe secția ATI, intubat și ventilat mecanic”, a declarat duminică seara doctorul Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava.

Pentru presa locală, protopopul Doru Budeanu, a confirmat faptul că bebelușul a fost scufundat complet în apă în timpul botezului. Prin aceasta se arată că ”botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”.Doru Budeanu, protopopul bisericii a mai declarat că a discutat cu preotul care a efectuat botezul. Prin urmare, a fost confirmat faptul că bebelușul plângea foarte mult atât în timpul scufundării, cât și după ce a fost scos din apă.

„După câteva minute preotul a sesizat că s-a moleșit, a anunțat imediat la 112 și a venit un echipaj SMURD”, a declarat protopopul Budeanu, potrivit Monitorul de Suceava.

Prin urmare, a fost deschis un dosar penal în rem, de către polițiști. Iar acum urmează să facă o anchetă și o altă încadrare juridică a faptei după decesul copilului după botez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *