joi, noiembrie 30, 2023
Lifestyle

Ceaiurile antiîmbătrânire. Specialiștii spun că sunt o adevărată minune pentru organismul uman

Ceaiurile antiîmbătrânire. Ceaiul de la ora cinic nu este doar o expresie, ci este regulă nescrisă a consumului acestei băuturi. Acest obicei englezesc, este benefic pentru organismul nostru. Un plus major pe care îl are, este faptul că previne procesul natural de îmbătrânire a corpului nostru. Întrucât un ceai potrivit, activează metabolismul.

Conform specialiștilor, ora ideală pentru a servi ceaiul este ora cinci seara (17:00). Anume la această oră, corpul nostru are nevoie, cel mai mult, de o doză de tonic, care se regăsește în ceai.

Ceaiurile antiîmbătrânire. Ceaiul roșu

Unul dintre cele mai bune ceaiuri antiîmbătrânire este unul destul de exotic. Are o culoare roșie, respectiv, fiind cunoscut și sub denumirea de ceaiul roșu. Se prepară din plante de Rooibos. Culoare aceasta specifică o are datorită frunzelor ce conțin o cantitate mare de fenoli. Iar fenolii, la rândul lor, sunt niște antioxidanți puternici.

Ceaiul de Rooibos are proprietatea să ofere aceeași energie echivalentă consumului a 20 de legume și fructe. Se prepară foarte simplu: o cană de apă clocotită se toarnă peste o linguriță de plante, apoi se lasă la infuzat.Ceaiul de hibiscus

Acest tip de ceai se recomandă persoanelor ce au nivelul de colesterol în sânge, mărit. Este bogat în vitamina C, care nu permite colesterolului să crească, iar tensiunea arterială o scade.

Pentru a prepara ceaiul de hibiscus avem nevoie de 750 ml de apă fiartă și 2 lingurițe de plantă. Se lasă pentru 10 minute și se consumă cald. Este interzis consumul acestui ceai femeilor însărcinate și a celor care alăptează.

Ceaiul verde

Este renumit pentru proprietățile sale energizante, întrucât conține cofeină. Dar are și efecte antioxidante. Puteți adăuga mentă, pentru a crește valoarea terapeutică a acestui ceai.

Se prepară un pic mai diferit decât ceaiurile anterioare. Avem nevoie de apă caldă, însă nu trebuie să fie clocotită, nu mai mult de 70 de grade. O linguriță de plante o punem peste apă și lăsăm la infuzat nu mai mult de 2-3 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *