sâmbătă, septembrie 23, 2023
Lifestyle

Cum să previi pietrele la rinichi. 5 metode naturale

Cum să previi pietrele la rinichi? Pietrele la rinichi sunt niște cristale de dimensiuni mici, care se formează în urma acumulării de calciu și acid uric din urină. Acestea provoacă dureri în funcție de dimensiunea lor. Întrucât parcurg drumul către vezica urinara, provocând leziuni și iritații.

Foarte mulți oameni, mai devreme sau mai târziu, se confruntă cu pietrele la rinichi. Iar pentru a le elimina este problematic și dureros, și nu sunt garanții că nu o să mai apară. Astfel, este mai bine să le previi. Mai jos sunt câteva remedii naturale care te vor ajuta.

Cum să previi pietrele la rinichi? Consumați mai puțină sare

În primul rând trebuie să limitați consumul de sare sub orice formă. Sodiul ce se regăsește în ea, crește semnificativ nivelul de calciu din urină, fapt care duce la apariția pietrelor la rinichi.

Consumați mai mult magneziu

Doza zilnică de magneziu, recomandată, este de 400 de mg. Acesta este un mineral foarte important pentru sănătatea noastră, iar mulți neglijează acest aspect. Au fost elaborate studii medicale, ce au demonstrat că magneziu nu permite formarea pietrelor la rinichi.

Hidratează-te

Consumați suficientă apă pe parcursul zilei. Se recomandă câte 30 de ml de apă la un kilogram din greutatea corpului. Astfel, dacă aveți 60 de kg, trebuie să beți 1, 8 litri de apă. Apa dilueaza substanțele din ruină, ceea ce împiedică apariția pietrelor la rinichi.Cum să previi pietrele la rinichi? Nu exagerați cu vitamina C

Cercetările științifice au dovedit că suplimentele de vitamina C au tangențe directe cu apariția pietrelor la rinichi. Dar acum, vorbim doar despre suplimente de la farmacii/magazine specializate. Vitamina C dobândită din alimente nu are acest impact.

Consumați acid citric

Acidul citric permite organismului să elimine mai ușor calciul prin urină. Astfel, nu permite formarea pietrelor la rinichi, dar nici creșterea în dimensiuni pentru cele existente. Acidul citric se regăsește în fructe și legume, dar o cantitate mai mare o puteți obține din consumul de citrice (lamâie, portocală, etc.).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *