joi, noiembrie 30, 2023
Lifestyle

Cum să scapi de mătreață? 3 remedii naturale și eficiente cu lămâie

Cum să scapi de mătreață? Cu această problemă se confruntă foarte mulți oameni. Unii au încercat diferite șampoane, însă tot nu au obținut rezultatul dorit. Un ingredient principal pentru a scăpa de mătreață, îl are fiecare în bucătărie, este lămâia.

Apariția mătreții poate da naștere multor complexe, datorită faptului că arată inestetic. Însă, vestea extraordinară constă în faptul că poți rezolva această problemă, folosind doar produse naturale.

Cum să scapi de mătreață? Lămâie cu bicarbonat de sodiu

Datorită faptului că bicarbonatul de sodiu are proprietăți antifungice, este eficient în lupta cu mătreața. Se amestecă 2-3 linguri de suc de lămâie cu alte 2 linguri de bicarbonat de sodiu și se amestecă bine. Se aplică pe zona problematică și se lasă pe 5 minute, nu mai mult. După, trebuie de clătit bine cu apă caldă, pentru a îndepărta totul

Dacă scalpul începe să te mănânce, este necesar de clătit mai devreme păru. Această procedură trebuie de repetat o dată pe săptămâna și mătreața va dispărea.Lămâie cu oțet de mere

Aciditatea crescută a acestor două componente, reușesc să combată cu succes ciuperca ce cauzează mătreața. Trebuie de amestecat două linguri de zeamă de lămâie cu 4 linguri de oțet de mere. Se ia o dischetă demachiantă și se aplică substanța obținută pe scalp.

După, se clătește bine cu apă caldă și se lasă părul să se usuce, fără a interveni cu uscătorul de păr. Acest remediu trebuie de folosit de fiecare dată când îți speli părul, până în momentul în care dispare mătreața.Cum să scapi de mătreață? Lămâie cu ceai

Ceaiul împreună cu lămâia au proprietăți antioxidante și antimicrobiene. Acestea, ajută la combaterea mătreții și calmarea scalpului iritat.

Luați o jumătate de cană de ceai verde concentrat și amestecați-l cu o cană de suc de lămâie. Trebuie de aplicat pe scalp înainte de a spăla părul. Se lasă să acționeze substanța pe aproximativ jumătate de oră, iar apoi se spală părul.

Dacă folosiți balsam, aplicați-l doar pe vârfuri, rădăcinile lăsându-le neatinse.

Acest remediu se va folosi de două ori pe săptămână, cel mult 2 săptămâni la rând. Rezultatul nu se va lăsa mult așteptat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *