sâmbătă, septembrie 23, 2023
Actualitate

Doliu în România! A murit pictorul Zamfir Dumitrescu. Uniunea Artiștilor Plastici a făcut anunțul pe Facebook

A murit pictorul Zamfir Dumitrescu. Zamfir Dumitrescu a fost nu doar un pictor minunat, dar și profesor universitar doctor și fost președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Acesta ne-a părăsit sâmbătă, pe 6 februarie 2021. A fost un dascăl extraordinar ce și-a depus aportul la formarea multor generații de artiști.

Anunțul despre faptul că a murit pictorul Zamfir Dumitrescu, a fost făcut de Uniunea Artiștilor Plastici (UAP) din România, printr-o postare pe pagina de Facebook.

A murit pictorul Zamfir Dumitrescu

“Pictorul Zamfir Dumitrescu, preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici din România în perioada 2002-2007, profesor universitar doctor, fost deputat în Parlamentul României în legislatura 2004-2008, intră începând de azi 6 Februarie 2021 în Constelaţia Nemuririi. Pictorul Zamfir Dumitrescu rămâne în conştiinţa noastră unul dintre reperele ştiinţei Perspectivei, un plastician de prestigiu cu o strălucită carieră naţională şi internaţională, cunoscut şi recunoscut ca fiind un strălucit elev al maestrului Corneliu Baba. (…) Dispariţia sa lasă un mare gol în Arta românească. Transmitem pe această cale condoleanţe familiei”, au anunțat UAP.

Renumitul Pictor, Zamfir Dumitrescu s-a născut în București, la 15 aprilie 1946. Tot în capitală a absolvit Institutul de Arte Plastice ”Nicolae Grigorescu”, în anul 1970, la clasa profesorului Corneliu Baba.Acest om de artă a obținut numeroase de premii internaționale. Una dintre cele mai renumite este medalia de aur pentru pictura la al treilea Salon oficial dea artă de la Caraguatatuba din Brazilia, în 2006. De asemenea, a fost și membru internațional al asociației italiene CallforArt, International Guild for Realism din SUA și al A. I. A. P. P.

Zamfir Dumitrescu a fost președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România în perioada 2002-2007. Astfel, a contribuit extraordinar de mult la formarea multor generații de artiști. Întreaga s-a viață, și-a dedicat-o carierei de dascăl la Universitatea de Arte din București. Prin urmare, a fost conducător la lucrările de doctorat al unor importanți artiști plastici din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *