Eclere cu cremă de căpșune. Rețeta unui desert spectaculos care se topește în gură. Cum puteți să obțineți niște eclere rapid?
Eclere cu cremă de căpșune. Îmi place foarte mult acest desert și mă strădui să-l gătesc de fiecare data când aștept oaspeți acasă. În acest articol, o să vă prezint varianta mea rapidă de a obține niște eclere cu umplutură de căpșune. Se topesc în gură și poate cuceri orice stomac
Rețeta este concepută pentru 12 bucăți. În cazul în care vreți să gătiți mai mult, trebuie doar să dublați sau să triplați numărul de ingredient.
Eclere cu cremă de căpșune. Toate ingredientele necesare:
- 350 ml de lapte
- 100 g de făină
- 200 g de căpșuni înghețate sau proaspete
- 6 linguri de zahăr
- 3 ouă
- 30 g de unt
- 100 ml de smântână
- 75 g de ciocolată neagră
- 1 pachețel praf de budincă de migdale
- 1 lingură ghimbir tocat cristalizat
- un pic sare
- *Mai avem nevoie și de Poș cu vârf mare stelat
Eclere cu cremă de căpșune. Cum putem să gătim această rețetă rapid?
Mai întâi de toate facem umplutura. Vom avea nevoie de căpșune înghețate sau proaspete și se pasează. Mai apoi, praful de budincă se amestecă cu zahăr și 6 linguri de lapte. Laptele care a rămas trebuie pus la fiert și adăugați în el piureul de căpșuni. De asemenea, se încorporează praful de budincă și se aduce la fierbere.
După ce a fiert se lasă la răcit pentru câteva minute. Nu uitați să acoperiți budinca cu o folie alimentară ca să evităm formarea unei cruste.
Iar acum trebuie să facem aluatul și pentru asta se pune la fiert untul, un pic de sare și 125 ml de apă rece. Mai apoi, se adaugă toată făina și se amestecă. Luați oala de pe foc și încorporați ouăle individual. Folosim un poș și cu el întindem aluatul în 12 fâșii de aproximativ 10 cm.
Fășiile de aluat trebuie puse pe o tavă de copt, neapărat acoperită cu o hârtie de copt. Se pune tava la cuptorul preîncălzit la 200 °C (gaz: treapta 4, convecție 180 °C). Trebuie să se gătească timp de 20 sau 30 de minute. După acest timp eclerele puteți să le tăiați pe jumătate și trebuie lăsate să se răcească timp de 10 sau 15 minute.
Următorul pas este să topim ciocolata peste un pat de apă fiartă. Pentru a obține crema trebuie să batem budinca până ce se omogenizează. Și smântâna trebuie bătută până se întărește, mai apoi adăugați-o în budincă. Crema se pune peste o jumătate de ecler cu un poș.
Și ne-a rămas să punem jumătatea superioară. Iar acum putem decora eclerele cu glazură și se garnisește cu ghimbir. Mai lăsați să se răcească și după le puteți degusta.