marți, decembrie 5, 2023
Actualitate

Informații despre revenirea elevilor în școli. Care sunt regulile ce trebuie respectate de fiecare copil când vine la școală?

Revenirea elevilor în școli. Începând cu luni, 8 februarie, elevii vor putea reveni în băncile școlii. Această posibilitate vine împreună cu câteva reguli esențiale pentru a opri răspândirea virusului. Reprezentanții Ministerului Educației și Sănătății au conlucrat împreună pentru a putea face față și răspunde întrebărilor pe care le au profesorii, părinții și elevii. Un accent se va pune pe igienizarea, aerisirea claselor, dar și pe purtarea măștilor, conform informațiilor prezentate de Digi24.

Majoritatea regulilor care urmează să fie implementate, deja au fost aplicate în ultimul an. Însă, o diferență, de data aceasta va fi accentul pe distanțarea între elevi.

Revenirea elevilor în școli. Ce reguli vor se implementează?

Începând cu 8 februarie, se propune ca intrarea în incinta școlilor și a grădinițelor să se efectueze pe mai multe căi de acces. Această regulă se datorează faptului că elevii se înghesuie. Însă, în cazul instituțiilor ce au doar o singură intrare, distanțarea fizică va fi esențială.

Părinții sau alți însoțitori nu vor avea accesul în școli, cu excepția cazurilor speciale. Iar elevii, după dezinfectarea mâinilor la intrare, vor trebui să meargă direct spre clase. Acestea vor fi amenajate în așa mod, încât, elevii, să aibă posibilitatea să mențină distanța de cel puțin un metru. Clasele vor fi aerisite timp de 30 de minute, înainte elevii să sosească la școală. Iar la pauze câte 10 minute, și din nou la final de zi o jumătate de oră.Faptul că toate persoanele din instituție vor purta măști, nu este o noutate. Astfel, elevii, profesorii, dar și personalul auxiliar vor purta masca și în continuare.

În băi, nu trebuie să lipsească dezinfectantul și prosoapele de hârtie de unică folosință. Prosoapele de textil și uscătoarele electrice de mâini sunt interzise.

Este probabilitatea că orele în școli să înceapă în intervale diferite. Astfel se va putea elimina aglomerația ce se creează când elevii vin la școală. În plus, și pauzele vor fi stipulate în așa mod, încât să nu să se elimine posibilitatea de suprapunere a elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *