marți, decembrie 5, 2023
Lifestyle

Medicii au stabilit obiceiurile care ne îngrașă. Sunt periculoase pentru sănătate și trebuie să scapi imediat de ele

Obiceiurile care ne îngrașă. Mulți oameni consideră că surplusul de kilograme apare doar de la alimentele consumate, însă acest lucru este greșit. În sine, alimentele, poartă doar 30% din vinovăția kilogramelor adăugate. Restul 70% sunt obiceiurile noastre greșite care le facem zi de zi fără a ne da seama de consecințe.

Mănânci prea puțin la micul dejun

Când te grăbești la școală, universitate sau munca și te-ai trezit târziu, nu îți rămâne nimic altceva decât să ratezi micul dejun. Acest lucru nu aduce beneficii organismului nostru, ci din contra, avem de suferit. Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, ar mulți oameni nu țin cont de aceasta. Trebuie să îi oferim organismului energia necesară pentru ca el să funcționeze bine pe tot parcursul zile.

Obiceiurile care ne îngrașă. Dormi prea mult sau prea puțin 

Să dormi mai puțin de 7 ore pe noapte, aduce la apariția nu doar senzației de oboseală pe tot parcursul zile, dar și a greutății în plus. Totuși, nici somnul în exces nu aduce beneficii. Specialiștii au dezvălui că persoanele care dorm mai mult de 10 ore, nopți la rând, sunt predispuși obezității la fel ca și persoanele care dorm mai puțin de 7 ore. Respectiv, pentru a evita creșterea indicelui de masă corporală, trebuie de respectat regimul de 7-8 ore dormite pe noapte.Obiceiurile care ne îngrașă. Stai prea puțin la soare

Vitamina D3 este esențială pentru corpul uman, întrucât ajută la dezvoltarea armonioasă a organismului. La prima vedere, poți avea impresia că lumina soarelui nu are nimic în comun cu creșterea greutății. Dar un studiu din 2015 arată că lumina solară ajută la activarea metabolismului, în special în prima parte a zilei. Se recomandă să stai câte 20-30 de minute la soare în fiecare zi, ți atunci vei observa efectele asupra masei tale corporale.

Cină copioasă

Dacă ai mâncat puțin pe tot parcursul zilei, nu trebuie să mănânci în exces la cină ca să compensezi caloriile. Pentru că, toată ziua faci mișcare și o bună parte din ele se ard. Iar dacă vei consuma multe calorii la cină, asta ar însemna că toate caloriile o sa se transforme în surplus de greutate și probleme la sistemul digestiv, fiindcă o să te culci și mâncarea nu o să se digereze bine, iar tot ce s-a digerat va constitui kilogramele în plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *