joi, noiembrie 30, 2023
Lifestyle

Produse naturale pentru îngrijirea inimii. Reduc riscul de infarct și conțin multe vitamine

Produse naturale pentru îngrijirea inimii. O alimentație corectă ajută întregul organism să fie sănătos. De asemenea, reduce riscul de dezvoltare a bolilor și maladiilor. Produsele alese și combinare corect, pot ajuta la reglarea nivelului de colesterol, a tensiunii arteriale, dar și a reduce riscul bolilor de inimă.

Mai jos sunt prezentate 6 produse care vor ajuta inima să se simtă mai bine și sănătos.

Produse naturale pentru îngrijirea inimii. Nucile

Datorită conținutului ridicat de vitamine, nucile sunt benefice pentru inimă. Iar magneziu, fibrele, cupru și manganul nu pot face rău organismului nostru. Consumați câte un pumn de nuci pe zi sau adăugați-le în mâncare pentru a lupta împotriva bolilor inimii.

Cereale integrale

Unul dintre alimentele cele mai bogate în nutrienți sunt cerealele integrale. Astfel, ele conțin o cantitate mare de fibre și vitamine. Iar studiile au demonstrat că cerealele integrale adăugate în alimentație, ajută la prevenirea bolilor la sistemul cardiovascular.Produse naturale pentru îngrijirea inimii. Legume crucifere

Varza albă, spanacul, rucola și alte legume cu frunze verzi sunt benefice datorită cantității mari de minerale pe care le conțin. Legumele crucifere sunt, în special, o sursă bogată de vitamina K, ce ajută la coagularea sângelui, astfel, protejând arterele. De asemenea, consumul acestora poate scădea tensiunea arterială și îmbunătăți funcția celulelor.

Ulei de măsline

Uleiul de măsline este benefic dacă îl consumați în cantități recomandate. Are proprietatea de a reduce bolile cronice și de a ameliora inflamațiile. Pentru a profita de toate proprietățile uleiului de măsline, adăugați-l în mâncare sau la prepararea sosurilor.Produse naturale pentru îngrijirea inimii. Uleiul de pește

Uleiul de pește se găsește în mai multe tipuri de pește. Astfel, dacă consumați ton, somon, macrou sau sardine, veți beneficia și de grăsimea acestora. Iar doza de Omega-3 obținută, va reduce factorii de risc pentru bolile la nivelul inimii.

Ceaiul verde

Este bine-cunoscut faptul că ceaiul verde este un bun antioxidant. Astfel, consumul lui aduce o mulțime de proprietăți. Protejează sistemul cardiovascular și celulele de inflamații și daune. De asemenea, consumul de ceai verde are proprietatea de a scădea tensiunea arterială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *